- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Peskov o novom paketu sankcija: Ruska ekonomija je stabilna

© Sputnik / Natalья SeliverstovaMoskovski Kremlj
Moskovski Kremlj - Sputnik Srbija, 1920, 26.02.2024
Pratite nas
Malo je verovatno da će Zapad moći da smisli nove sankcije protiv Rusije, a da ne nanese očiglednu štetu sopstvenoj ekonomiji, rekao je novinarima portparol Kremlja Dmitrij Peskov, komentarišući novi paket sankcija.
„Ništa suštinski novo nije najavljeno. I malo je verovatno da nešto suštinski novo mogu izmisliti oni koji uvode ove sankcije, a da očigledno ne nanose štetu sopstvenoj ekonomiji. Indirektno, ova šteta (se ionako nanosi), znate, radi efekat bumeranga. Evropska ekonomija, pre svega, ozbiljno stradava zbog sankcija koje su nam uvedene, hiljade sankcija. Stradaju i interesi američkih kompanija“, rekao je Peskov.
Portparol je istakao da je ruska ekonomija pokazala svoju otpornost na sankcije.
„Ruska ekonomija je pokazala svoju stabilnost i u ovom slučaju to ne moramo mi da kažemo, već to govore predstavnici SAD. Ruska ekonomija je pokazala svoju stabilnost, prilagodila se i nastavlja da se razvija“, zaključio je Peskov.
Ministarstvo finansija Sjedinjenih Američkih Država objavilo je novi paket antiruskih sankcija kojim su obuhvaćene 93 strane kompanije, od toga 63 iz Rusije, 16 turskih, dve iz Kirgizije i osam kompanija iz Kine.
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Prvo nova obaveštenjaPrvo stara obaveštenja
loader
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala