- Sputnik Srbija, 1920
Specijalna operacija u Ukrajini
Sve o specijalnoj vojnoj operaciji Rusije za demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine.

Mediji: Nakon zauzimanja Avdejevke sledi munjeviti razvoj događaja na frontu

© AP Photo / Evgeniy MaloletkaUkrajinski vojnik patrolira u humanitarnom centru u Avdejevki.
Ukrajinski vojnik patrolira u humanitarnom centru u Avdejevki.  - Sputnik Srbija, 1920, 26.02.2024
Pratite nas
Posle zauzimanja Avdejevke događaji na frontu u Ukrajini počeće da se razvijaju munjevitom brzinom, piše hrvatski list „Advance“.
„Intezitet borbi i prethodni nedostatak pomaka na terenu zapravo potvrđuju kako je Avdejevka trenutak posle kojeg će situacija početi da se razvija znatno brže, a ruska strana odlučna je u nameri da okonča zastoj na frontu i da preuzme svu inicijativu“, navodi list.
U tekstu se dodaje da bi bez pojačane podrške zapadnih zemalja Oružane snage Ukrajine za mesec dana mogle da se suoče s nizom događaja na prvoj liniji fronta.
Ukrajinskoj vojsci biće veoma teško da brani svaku deonici duž cele linije fronta u borbi s armijom koja je prevazilazi po brojnosti, ocenjuje autor.
„Nema više nikakvih šansi za ofanzivu u Ukrajini, jer ruske snage ostaju pod zaštitom minskih polja i drugih efikasnih prepreka koje su Rusi podigli prošle godine“, zaključuje autor.
Avdejevka je severno predgrađe Donjecka, za koje su se borbe vodile od početka specijalne vojne operacije. Oružane snage Ukrajine su odatle redovno granatirale Donjeck i druga naselja u Donbasu.
Oslobađanje grada je omogućilo udaljavanje linije fronta od Donjecka i suštinsku zaštitu tog grada od ukrajinskog granatiranja.
Ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu izvestio je 17. februara ruskog predsednika Vladimira Putina o potpunom preuzimanju kontrole nad Avdejevkom. Nedugo pre toga je glavni komandant Oružanih snaga Ukrajine Aleksandar Sirski objavio da se ukrajinski odredi povlače iz tog grada.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala