- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Makron priznao: Položaj Ukrajine sve teži, ne želimo da ratujemo protiv ruskog naroda

© AP Photo / Henrik Montgomery/TTEmanuel Makron
Emanuel Makron - Sputnik Srbija, 1920, 26.02.2024
Pratite nas
Zapad ne namerava da ulazi u rat protiv ruskog naroda, želi da izbegne eskalaciju sukoba u Ukrajini, izjavio je francuski predsednik Emanuel Makron, otvarajući konferenciju u znak podrške Ukrajini u Jelisejskoj palati.

„Svi smo jednoglasno saglasni da ne želimo rat sa narodom Rusije. Planiramo da zadržimo kontrolu nad eskalacijom situacije, kao što smo do sada radili tokom protekle dve godine“, rekao je Makron u uvodnoj reči, koja je prenošena na stranici Jelisejske palate na društvenoj mreži Iks.

Francuski predsednik je naglasio da ukrajinski saveznici moraju da daju novi impuls podršci Kijeva.
„Položaj Ukrajine na frontu je sve teži i teži. Zapadni saveznici moraju biti aktivniji u pomaganju ukrajinskim vlastima. To predviđa donošenje čvrstih odluka“, poručio je Makron.
Predstavnik Vlade Nemačke Kristijana Hofman istakla je da konferencija o Ukrajini, koju organizuje Makron u Parizu treba da odagna utisak da Kijevu ide loše nakon neuspeha na bojnom polju. Učesnici sastanka žele da pošalju signal o evropskoj solidarnosti i odlučnosti kako ukrajinskom narodu, tako i ruskom predsedniku Vladimiru Putinu.
Pogledajte i:
Portparol Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova  - Sputnik Srbija, 1920, 26.02.2024
RUSIJA
Zaharova se zahvalila Trudou: Hvala na podršci, pobedićemo!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala