- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Za Nemce je „videćemo“ – za Srbiju lepa šansa

© Angelika WarmuthAleksandar Pavlović
Aleksandar Pavlović - Sputnik Srbija, 1920, 26.02.2024
Pratite nas
Aleksandar Pavlović, mladi fudbaler Bajerna, još uvek nije u planu reprezentacije Nemačke, odnosno selektora seniroskog tima Julijana Nagelsmana, a to bi mogao da bude dobar znak za reprezentaciju Srbije s obzirom na to da 19-godišnjak ima srpsko poreklo.
Kako je i sam rekao, Aleksandru Pavloviću san je da igra na Evropskom prvenstvu, ali Nemačka mu taj san još uvek neće ostvariti. To bi ujedno mogla da bude i velika šansa za Srbiju.
Mladi Pavlović blistao je u pobedi Bajerna nad Lajpcigom (2:1) i time samo potvrdio ono što prikazuje cele sezone, a to je da je izuzetan talenat. Upravo zbog tog talenta verovalo se da mi Nemačka mogla da „ukrade“ Srbiji Aleksandra koji je 2004. godine rođen u Mihenu.
To očigledno neće biti slučaj, a da Srbija ima šanse potvrđuju i reči 19-godišnjaka.
„Videćemo hoće li se to desiti, ne znam još uvek ništa o tome. Naravno da je Evropsko prvenstvo moj san i polsužiće mi kao dodatna motivacija“, rekao je Pavlović posle utakmice sa Lajpcigom.
Kako prenose nemački mediji plan Fudbalskog saveza Nemačke jeste da se Pavlović još uvek razvija sa timom do 21 godine pa će ga tako pozvati selektor Antionio Di Salvio kako bi igrao kvalifikacione mečeve za Evropsko prvenstvo mladih fudbalera protiv Izraela i takozvanog Kosova.
Mladi srpski talenat ove sezone na 11 mečeva postigao je dva gole i upisao je dve asistencije u Bundesligi. U Bajernu igra u veznom redu, ima ugovor do 2027. godine, a trenutna vrednost mu je dva miliona evra.
River Plejt Boka juniors - Sputnik Srbija, 1920, 26.02.2024
SPORT
Praznik fudbala proslavljen pred 85.000 ljudi – spektakl kakav se viđa samo u Argentini /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala