- Sputnik Srbija, 1920
MULTIMEDIJA
Kada slika govori više od hiljadu reči! Kroz Sputnjikove foto-galerije, infografike i drugi multimedijalni sadržaj sagledajte svet iz drugačije perspektive.

U Poljskoj prosuto 160 tona ukrajinskog žita

© Sputnik / Alexey Malgavko / Uđi u bazu fotografijaPšenica
Pšenica  - Sputnik Srbija, 1920, 25.02.2024
Pratite nas
Nepoznate osobe u Poljskoj istovarile su 160 tona ukrajinskog žita iz železničkih vahona, koji je išao u luku grada Gdanjska, saopštio je ukrajinski ministar infrastrukture Aleksandar Kubrakov.
Ministar je na društvenoj mreži „Iks“ objavio nekoliko fotografija, na kojima se vidi železnička kompozicija s prosutim žitom.
Uz fotografije je objavljen komentar: „Na ovim snimcima se vidi 160 tona uništenog ukrajinskog žita. Voz je prolazio kroz luku Gdanjsk ka drugim zemljama“, napisao je Kurbakov.
Zapad je taj koji je odgovoran za uništavanje globalne prehrambene bezbednosti, uprkos optužbama Vašingtona o navodnoj odgovornosti Rusije po ovom pitanju, rekla je predstavnica ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova, komentarišući incident sa ukrajinskim žitom.
„Možda, s obzirom da je Varšava u NATO-u, Vašington prestane da priča o prehrambenoj bezbednosti, o imaginarnoj odgovornosti Rusije i navodno spasonosnoj ulozi Zapada u ovom pitanju? Zapad je taj koji uništava prehrambenu bezbednost u svetu na sve načine: od spekulacija na berzama do kontaminacije zemljišta britanskim granatama sa osiromašenim uranijumom, od masovne upotrebe GMO na ukrajinskom tlu do uništavanja kamiona sa žitom“, napisala je Zaharova na svom Telegram kanalu.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala