- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Lukašenko: Kandidovaću se na sledećim izborima

© POOL / Uđi u bazu fotografijaPredsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko
Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko - Sputnik Srbija, 1920, 25.02.2024
Pratite nas
Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko saopštio je da će se kandidovati na sledećim predsedničkim izborima 2025. godine.

„Kandidovaću se… Recite im (opoziciji) da ću se kandidovati. Što situacija bude bila teža, oni će aktivnije potresati naše društvo“, rekao je Lukašenko, odgovarajući na pitanje novinara na biračkom mestu nakon glasanja na izborima za beloruski parlament i lokalna veća.

Beloruski lider je istakao da protivnici vlasti neće moći da sprovedu nijednu od varijanata za njeno rušenje.
„Nijedna njihova opcija, čak i najradikalnija, neće proći u Belorusiji. Glasanje se završava, jeste li videli neke sukobe, pokušaje sukoba, nerede, kao što je bilo ranije? Niste videli? I nećete videti! Mi znamo da izvučemo zaključke iz naših prethodnih grešaka. Stoga, nemaju čemu da se nadaju“, konstatovao je on.
On je dodao da nigde u svetu nema tako otvorenih i fer izbora kao u Belorusiji i napomenuo da Belorusi najvećim delom veruju vlastima.
Prema njegovim rečima, beloruska opozicija planira da zauzme deo zemlje i tamo uvede trupe NATO-a.
Što se tiče plana zauzimanja, kako tamo kažu, Kobrinskog okruga (region u Belorusiji) ili Malorita (grad u Belorusiji). Pa, Malorita je u blizini, Kobrin je daleko od granice. Ali pominjani su ovi gradovi. Žele da zauzmu parče zemlje, proglase vlast, svi će priznati tu vlast, vlast će se obratiti NATO-u, biće uvedene trupe“, objasnio je Lukašenko.
U Belorusiji se održavaju izbori za poslanike donjeg doma parlamenta i lokalnih veća.
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala