- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Milatović podneo ostavku na sve funkcije u Pokretu Evropa sad

© Sputnik / Lola Đorđević Predsednik Crne Gore Jakov Milatović
 Predsednik Crne Gore Jakov Milatović  - Sputnik Srbija, 1920, 24.02.2024
Pratite nas
Zamenik predsednika Pokreta Evropa sad (PES) i predsednik Crne Gore Jakov Milatović podneo je danas ostavku na sve funkcije u partiji.
Milatović je u objavi na platformi X objasnio da ostavku podnosi zato što je dosadašnji način rada PES suprotan obećanom i vrednostima koje je imao na umu prilikom njegovog stvaranja.
Podsetio je da su prilikom osnivanja PES osnivači stranke građanima obećali transparentnost u radu, racionalan i argumentovan dijalog o politikama koje su inkluzivne i održive, kao i da će kompetencije i lični integritet predstavljati odlučujuće faktore pri zapošljavanju i napredovanju, prenele su podgoričke "Vijesti".
"Takođe, obećali smo drugačiju političku kulturu utemeljenu na uvažavanju različitosti i afirmisanju evropskih vrednosti", istakao je Milatović.
On je istakao da je Pokret Evropa sad bio i da će ostati važan deo njega jer su "zajedno ispisivali istoriju demokratskih promena u zemlji".
"Kao i do sada, isključivo vođen interesima građana, kao predsednik Crne Gore sve svoje kapacitete usmeriću ka realizaciji ključnih državnih prioriteta", naglasio je Milatović.
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala