- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Ruska ambasada u Sarajevu pita EU: Gde se izgubilo poštovanje suvereniteta BiH

© Sputnik / Mihail Golenkov / Uđi u bazu fotografijaZastave Rusije i EU
Zastave Rusije i EU - Sputnik Srbija, 1920, 23.02.2024
Pratite nas
Ambasada Ruske Federacije u BiH saopštila je da je obratila pažnju na nervoznu reakciju Delegacije EU u BiH o poseti predsednika Republike Srpske Milorada Dodika Rusiji i Belorusiji koja, kako navode, izgleda kao ultimatum gospodara (EU) svom vazalu (BiH).
„Želimo da pitamo naše evropske kolege - gde se izgubilo poštovanje suvereniteta BiH, koje Brisel toliko često naglašava?“, naveli su iz ruske Ambasade nakon što je Delegacija EU juče saopštila da poseta Dodika Rusiji „nije u skladu s evropskim putem BiH“.
Iz Ambasade Rusije su napomenuli da se ispostavlja da se, kada politički zvaničnici iz BiH postupaju, polazeći od interesa svojih birača i naroda, ali u suprotnosti sa postavkama takozvanog kolektivnog Zapada, oni automatski proglašavaju „agentima Kremlja“ koji šire „maligni ruski uticaj“.
„Vidimo u takvom pristupu neskriveno licemerje koje svedoči o zaboravu ozloglašenih evropskih vrednosti radi geopolitičkih aspiracija svog starijeg partnera – SAD“, istaknuto je u saopštenju ruske ambasade na društvenim mrežama.
Kažu da je za sve već odavno očigledno da se proces proširenja EU odvija, ne na osnovu visokih ideala zapadne civilizacije, nego pod diktatom Vašingtona, koji fanatički teži usko sebičnom i u isto vreme suludom cilju - da nanese strateški poraz Rusiji.
„EU se pretvorila u bezvoljni i pokorni instrument SAD, koji bezobzirno podstiče nacistički režim u Kijevu na štetu istinskih težnji naroda Evrope, koji su postali taoci briselske birokratije“, naveli su iz Ambasade Rusije.
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala