- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Novak na naslovnici američkog magazina – „Došao sam besan i morao sve da pobedim “

© AP Photo / Andy WongNOvak Đoković
NOvak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 23.02.2024
Pratite nas
Novak Đoković našao se na naslovnoj strani američkog magazina „Sports Ilustrejted“, na kojoj je ujedno i nazvan „najboljim koga smo ikada videli“. Srpski as u intervju za ovaj prestižni magazin govorio je o svojoj bogatoj karijeri, a posebno se osvrnuo na prošlogodišnji poraz u finalu Vimbldona koji je u njemu probudio bes.
„Zašto je debata gotova? Novak Đoković je najbolji koga smo ikada videli“, piše na naslonoj strani magazina „Sports Ilustrejted“ uz fotografiju Novaka Đokovića.
Najveći teniser svih vremena dao je intervju uoči povratka u Indijan Vels gde je poslednji put igrao pre pet godina.
Da zaista zaslužuje zvanje najvećeg svih vremena istakao je i novinar američkog magazina.
„Teniska debata ko je najveći je završena. To je 36-godišnjak i svi ostali. Dok nastoji da upotpuni svoje rekorde ove godine, pitanje je kako je jedan nekonvencionalni klinac iz Srbije postao jedan od najboljih sportista planete“, piše u tekstu.
U intervju za američki magazin Novak je između ostalog govorio o povratku u Sjedinjene Američke Države prošle godine. Kako ističe bio je besan, ali ne kao što bi mnogi očekivali zbog zabrane koje je imao od strane Amerike, već zbog poraza u finalu Vimbldona od Karlosa Alkarasa.
„To me je toliko razbesnelo da sam morao da dođem i pobedim sve na američkom tlu, što sam i učinio“, rekao je Đoković.
Smatra srpski as da ga u ovij fazi karijere publika više voli, a razlog za to veruje da leži u tome što na terenu nisu Rodžer Federer i Rafael Nadal.
„Osećam sada veću ljubav kada je u pitanju publika, osećam da me više cene i poštuju, a možda je to zato što Federer i Nadal nisu tu“, istakao je srpski as.
Iako je poražen od Janika Sinera u polufinalu Australijan opena, Novak veruje da još uvek ima šta da pokaže i razmišljanja o penziji i dalje nema.
„Možda će taj trenutak postati bliži kada prestanem da osvajam grend slemove i kada ne budem u stanju da budem među glavnim kandidatima za velike titule. Kada mladi momci počnu da me rasturaju, onda ću verovatno početi da razmišljam i da se pitam da li da nastavim. Ali, za sada je sve u redu“, rekao je Novak.
Najbolji teniser sveta igraće na Mastersu u Indijan Velsu koji se održava od šestog do 17. marta, posle toga se očekuje da igra i u Majamiju.
Dušan Lajović - Sputnik Srbija, 1920, 23.02.2024
SPORT
Repriza srpskog derbija u Brazilu – pobednik ostaje isti
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala