- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Jokićev istorijski tripl-dabl – Srbin pokorio svaki NBA tim

© AP Photo / David ZalubowskiNikola Jokić
Nikola Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 23.02.2024
Pratite nas
Nikola Jokić, srpski košarkaš, ostvario je tripl-dabl učinak protiv svakog tima u NBA ligi. Vašington Vizardsi bili su jedini tim koji je uspešno odoleavao Jokićevom tripl-dablu, ali više ne mogu time da se pohvale, jer je Denver predvođen Jokićevim tripl-dablom slavio rezultatom 130:110.
Još jedna istorijska noć u karijeri Nikole Jokića dogodila se tokom utakmice protiv Vašington Vizardsa. Za 31 minut koliko je proveo na parketu, srpski košarkaš upisao je 21 poena, 19 skokova i 15 asistencija i tako stigao do 137. tripl-dabl učinka u karijeri.
Ujedno je tim učinkom Jokić protiv svakog tima ostvario tripl-dabl i postao tek treći igrač koji je napravo takav podvig posle Lebrona Džejmsa i Rasela Vestrbuka.
Perfektno šutersko veče imao je srpski „Džoker“ koji je za dva poena šutirao deset puta i svih deset pogodio.
Denver je rano stekao dvocifrenu prednost zahvaljujući raspoloženom Jokiću, ali i Majkl Porter junioru i Džamalu Mareju. Nagetsi su timski igrali dobro i to im je pomoglo da na poluvremenu na pauzu odu sa razlikom 72:49.
Iako je treću deonicu otvorila serija Denvera, Vizardsi su se rasplamsali i bili bolji u ofanzzivi, međutim ponovo to nije bilo dovoljno da se ugrozi prednost Nagetsa. Nije Vašingtonu pomogao ni Kajl Kuzma koji je upisao 31 poen, 12 skokova i tri asistencije.
Jokić je mogao da računa najpre na Portera koji je ubacio 22 poena, upisao 11 skokova i dve asistencije, a odlični su bili i Marej sa 18 kao i Aron Gordon sa 17 poena.
Pobeda nad Vašington izuzetno je važna za Denver koji je pre Ol-star vikenda vezao tri poraza i upao u manju krizu. Sa 37 pobeda i 19 poraza nalaze se na četvrtom mestu Zapadne konferencije.
Osim Jokića na parketu je, kada jre reč o srpskim košarkašima, bio i Vasilije Micić koji je po svemu sudeći talija Šarlota. Hornetsi su savladali Jutu rezultatom 115:107, a srpski košarkaš je za 20 minuta na parketu upisao četiri poena, dva skoka i osam asistencija.
Nije Vasilije imao dobro šutersko veče, pogodio je samo jednom za dva poena iz šest pokušaja, imao je 0/3 za tri poena, ali Šarlot od njegovog dolaska ne gubi pa je Srbin očigledno taličan za ovaj tim.
Nikola Topić - Sputnik Srbija, 1920, 22.02.2024
SPORT
Topić bi mogao kod Rajakovića?
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala