- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Kremlj: Razgovaraćemo sa Jermenijom nakon izjave Pašinjana o obustavi učešća u ODKB

© Sputnik / Natalia SeliverstovaMoskovski Kremlj
Moskovski Kremlj - Sputnik Srbija, 1920, 23.02.2024
Pratite nas
Jermenija nije preduzela nikakve zvanične korake vezane za obustavu učešća u Organizaciji za kolektivnu bezbednost (ODKB), Moskva namerava da pokrene dijalog sa Jerevanom kako bi saznala kakvi su razlozi za takvu odluku, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

„Nije bilo zvaničnih obraćanja vezanih za obustavu učešća u ODKB. Niko nije kontaktirao naše kolege vezano za to pitanje. Mnogo su važni svi detalji, nadamo se da će nam to naši jermenski prijatelji razjasniti“, rekao je on.

Oglasio se i šef komiteta Državne dume Rusije Leonid Kalašnjikov koji je izneo mišljenje da je Jermenija tu odluku donela kako bi „ublažila nervozu pojedinih političara“ i poradila nad sopstevnom bezbednošću.
Podsetimo, jermenski premijer Nikol Pašinjan saopštio je da je Jermenija zamrznula svoje učešće u Organizaciji dogovora o kolektivnoj bezbednosti (ODKB).
Razlog tome je, kako je rekao, što sporazum o kolektivnoj bezbednosti nije sproveden prema Jermeniji, posebno 2021. i 2022. godine, i to nije moglo da prođe nezapaženo.
Zastave ODBK-a i članica-učesnica organizacije - Sputnik Srbija, 1920, 23.02.2024
RUSIJA
Jermenija zamrznula učešće u ODKB
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala