- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Novi blesak ruskog čuda u Dubaiju – Kalinska srušila i prvu na svetu!

© AP Photo / Asanka Brendon RatnayakeAna Kalinska
Ana Kalinska - Sputnik Srbija, 1920, 23.02.2024
Pratite nas
Ruska teniserka Ana Kalinska plasira se u finale VTA turnira u Dubaiju, pošto je u u polufinalu u dva seta pobedila strašnu Poljakinju Igu Švojtek – 6:4, 6:4. U borbi za trofej očekuje je dvoboj sa Italijankom Paolini, koji je zakazan za subotu.
Kakva sedmica za rusko tenisko čudo Anu Kalinsku koja je do glavnog žreba stigla kroz kvalifikacije.
Dvadesetpetogodišnja Moskovljanka prvo je u četvrtfinalu izašla na kraj sa Amerikankom Koko Gof, koja je takođe imala ulogu favorita.
Ipak, to ništa ne znači za 40. igračicu planete koja poput kaznene ekspedicije u Ujedinjenim Arapskim Emiratima deli lekcije. Posle Gof, pala je i, zvanično najbolja na svetu, Iga Švjontek.
Poljakinja je bila izraziti favorit, a Ana unapred otpisana, prema procenama svetskih bukmejkera i kladionica. Ali, ne igraju kvote, već igrači na terenu, a pobeđuju oni sa većom željom i motivacijom.
Kalinskaja je u dva seta uspela da „razoruža“ Poljakinju i pošalje je kući, dok će se ona u subotu boriti sa trofej sa Italijankom koja je bila uspešnija od Rumunke Sorane Kirstee u drugom polufinalu u Dubaiju.
Kada je u pitanju duel Kalinska – Švjontek, Ana je u prvom setu imala zaostatak od jednog brejka, gubila je 4:2 u gemovima, ali je zatim usledila serija od četiri uzastopna gema, od čega čak dve „krađe servisa“ protivnici, za konačnih 6:4.
U nastavku meča, Ana Kalinska je startovala brejkom koji je sebično čuvala šestog gema, da bi u sedmom došla do duplog brejka, posle čega Igi, uprkos ribrejku već u sledećem gemu, više nije bilo povratka – 4:6, u meču koji je trajao 102 minuta.
Ana Kalinska - Sputnik Srbija, 1920, 23.02.2024
SPORT
Ruskinja napravila čudo – preko kvalifikacija do polufinala i pobede nad Grend slem šampionkom
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala