- Sputnik Srbija, 1920, 26.08.2021
DRUŠTVO
Društvene teme, zanimljive priče, reportaže, događaji, festivali i kulturna dešavanja iz Srbije, i ostatka sveta

Slom telekomunikacija u SAD: Širom zemlje korisnici ostali bez interneta i mobilne telefonije

CC0 / rawpixel.com / McKinsey / Telefon
Telefon - Sputnik Srbija, 1920, 22.02.2024
Pratite nas
Širom SAD veliki broj korisnika je ostao bez interneta i mobilne telefonije. Kompanija za telekomunikacije AT&T je rekla da radi „hitno“ na rešavanju problema, ali da ne može da kaže kada će se mreža vratiti.
Dok su korisnici AT&T bili najviše pogođeni, korisnici drugih provajdera, uključujući Verizon i T-Mobile, prijavili su probleme sa svojim telefonima u manjoj meri.
Te kompanije su međutim rekle da se njihova mreža ponaša normalno. Problemi su verovatno rezultat toga što su Verizon i T-Mobile korisnici pokušavali da pozovu one na AT&T, sugeriše kompanija, prenosi Njujork tajms.
Sajt “Daun detektor” je takođe registrovao probleme na drugim onlajn servisima, uključujući podršku za Gugl i Epl.
Ali i to je verovatno barem delimično rezultat toga što su automatizovani sistemi “Daun detektora” registrovali žalbe na telefonske usluge.
“Daun detektor” je pokazao da se problemi dešavaju širom SAD. Dok je više izveštaja stiglo iz istočnih i centralnih država, to može biti samo posledica vremenskih zona što znači da više korisnika u tim regionima verovatno pokušava da koristi svoje telefone.
Čini se da su se primarni problemi odnosili na telefonske pozive, zbog čega ljudi ne mogu da upućuju pozive ili šalju tekstualne poruke, iako su neki prijavili probleme i sa njihovom internet uslugom.
Čak su i pozivi hitnoj službi 911 bili pogođeni ovim problemom. Službe za hitne slučajeve širom zemlje rekle su da prate situaciju i sugerisale su građanima da ih kontaktiraju putem fiksne telefonije.
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala