- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Putin čestitao Dan zaštitnika otadžbine: Učesnici SVO su naši istinski heroji

© Sputnik / Vitaliй KarpovPogled na Kremlj
Pogled na Kremlj - Sputnik Srbija, 1920, 22.02.2024
Pratite nas
Predsednik Rusije Vladimir Putin čestitao je građanima Rusije Dan zaštitnika otadžbine. On je tom prilikom istakao da učesnici specijalne operacije u Ukrajini pokazuju hrabrost i odvažnost kojima se ponosi čitava nacija.

„Vojnici i oficiri Rusije dostojno nastavljaju slavnu tradiciju. Na prvoj liniji su danas učesnici specijalne operacije. Vi se borite za istinu i pravdu, pokazujete hrabrost i odvažnost braneći Rusiju. Vi ste naši istinski narodni heroji. Ponosimo se vama, zadivljeni smo vašom neustrašivošću, cenimo podvige“, navodi se u čestitki Putina.

Vernost Otadžbini, sveta dužnost da se ona štiti i brani svaki pedalj svoje zemlje bile su i ostale najvažnije neosporne vrednosti Rusije, ocenio je ruski lider.
On je naglasio da budućnost ruske armije i flote pripada komandantima i oficirima koji su se dokazali u borbi i herojski borili.

„Rusija i svi njeni građani veruju u snagu i pouzdanost svojih branilaca i znaju da su oni uvek na dužnosti, uvek čuvaju interese i bezbednost Otadžbine. Želim vam dobro zdravlje i nove uspehe za dobrobit Otadžbine“, poručio je Putin.

On je dodao da će Rusija, na bazi borbenog iskustva, nastaviti da jača Oružane snage i da osigurava njihovu modernizaciju.
„Danas je udeo modernog naoružanja i tehnike u strateškim nuklearnim snagama već dostigao 95 odsto, a u pomorskoj komponenti nuklearne trijade skoro 100 odsto“, istakao je Putin.
On je takođe istakao da su preduzeća vojne industrije poslednjih godina višekratno povećala isporuke najpotrebnijeg oružja vojsci, a pre svega visokopreciznog oružja, dronova, tenkova, oklopnih vozila, artiljerije i PVO sistema.
Prijem u ambasadi Ruske Federacije u Beogradu - Sputnik Srbija, 1920, 20.02.2024
SRBIJA
Bocan-Harčenko: Pobeda Rusije pokazaće ko je na pravoj strani istorije /video, foto/
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala