- Sputnik Srbija, 1920, 26.08.2021
DRUŠTVO
Društvene teme, zanimljive priče, reportaže, događaji, festivali i kulturna dešavanja iz Srbije, i ostatka sveta

Psi lutalice kod Bijelog Polja zaklali tri konja

Pas - Sputnik Srbija, 1920, 22.02.2024
Pratite nas
Čopor pasa lutalica već drugi put u poslednjih pet dana napravio je veliku štetu na imanju Huzeira Hota, kada su tri konja zaklali, a dva koja su tom prilikom nestala ne mogu da pronađu.
Da su se psi lutalice odomaćili na području bjelopoljske opštine svedoči činjenica da se gradom kreću u čoporima i u sve svećem broju, a ništa manje ih nema ni u prigradskim naseljima i selima.
Prema pisanju portala podgoričkog Dana, u proteklom periodu registrovani su brojni slučajevi napada na prolaznike od kojih su mnogi morali da potraže lekarsku pomoć.
Na meti napuštenih životinja su neretko i sitna živina i stoka nadomak grada, a na udaru su se nedavno našli i konji ovdašnjih domaćina.
Nesavakidašnji slučaj zabeležen je na uzvišenju iznad grada, Džafića brdu, kada je čopor pasa lutalica već drugi put u poslednjih pet dana napravio veliku štetu na imanju Huzeira Hota, kojem su zaklana tri konja, a dva koja su tom prilikom nestala još uvek ne može da pronađe.
"Ovo je više prosto nepodnošljivo. Dešava nam se ovo drugi put, i više ne znamo šta da radimo. Situacija je teška i apelujemo na one koji o ovom problemu moraju da razmišljaju da konačno nešto i urade. Do pre par dana imali smo 20 konja, sad ih je 15", kazao je Hot, koji procenjuje da mu je napravljena šteta od desetak hiljada evra.
Osim konja, na imanju imaju i veliki broj krava i koza, za koje ova porodica strahuje.
"Strahujemo za sve životinje jer nas ovo sa konjima ozbiljno opominje i upozorava. Ovo što nam se desilo nije mala stvar, ali smo nemoćni. Imali smo psa koji nam je čuvao životinje ali su i njega zaklali psi lutalice. Ne znamo na koji način da se zaštitimo. Najviše smo uplašeni za decu koju moramo da pratimo do škole i nazad, a nije svejedno ni nama odraslima", kazao je Hot.
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala