- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Đoković se vraća posle pet godina, Nadala i dalje nema

© AP Photo / Asanka Brendon RatnayakeNovak Đoković
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 22.02.2024
Pratite nas
Novak Đoković, najbolji teniser sveta svih vremena, našao se na spisku učesnika Mastersa u Majamiju iz serije 1.000, saopštili su organizatori, dok to (još) nije slučaj sa Rafaelom Nadalom.
Turnir koji će na Floridi startovati 20. marta, biće prvi Novakov posle pet godina, a uprkos tome Srbin deli rekordan broj titula, zajedno sa Andreom Agasijem, obojica su po šest puta podizali trofej namenjen najboljem.
Ipak, kako je do početka turnira u Majamiju ostalo praktično još mesec dana, tako treba ostaviti prostora da se legendarni španski teniser ipak pojavi i zaigra, ali je prethodno najavio da će zaigrati u Indijan Velsu, pa ne želi da dođe do premora.
Podsetimo, Rafa se povukao sa turnira u Dohi jer, oglasivši se pismom u kom je naveo da nije i dalje u potpunosti spreman i da ne želi da mu se pogorša stanje povrede koju je zadobio još prošle godine na Australijan openu.
S druge strane, Novak Đoković je posle eliminacije u polufinalu prvog grend slem turnira od Italijana Janik Sinera uzeo da se odmori i da „napuni baterije“ za nastavak sezone.
Ono što raduje jeste da se Novak konačno vraća za američku turneju, gde ga nije bilo prethodnih godina zbog zabrane ulaska kao nevakcinisanom strancu, pa samim tim neće braniti bodove, već će imati jedinstvenu priliku da dodatno uveća prednost u odnosu na prvog pratioca mladog Španca Karlosa Alkarasa.
Kada su u pitanju ostali srpski teniseri na Mastersu u Majamiju, učešće su potvrdili Laslo Đere, Dušan Lajović i Miomir Kecmanović. Trebalo bi očekivati da se njima pridruži i Hamad Međedović.
Zastava Rusije - Sputnik Srbija, 1920, 22.02.2024
SPORT
Šestoro Rusa može na Olimpijske igre
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala