- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Luis je izabrao Srbiju – samo da ne krene puten Džejsona i Rišaira

© Sputnik / Lola ĐorđevićFudbalska lopta
Fudbalska lopta - Sputnik Srbija, 1920, 22.02.2024
Pratite nas
Luis Zečević Džon ima 16 godina, predstavlja pravi biser Arsenala i igraće za fudbalsku reprezentaciju Srbije. Talentovani fudbaler ima englesko i srpsko državljanstvo, ali je majčino poreklo prelomilo i trebalo bi da se nađe u timu Orlova.
Srbija bi mogla da dobije velikog talenta, a kako stvari stoje Luis Zečević Džon već je doneo odluku da obuče srpski nacionalni dres.
Ovu vest objavio je profil „Srpski fudbalsku skaut“ koji je preneo razgovor sa Luisovom majkom.
„Tokom našeg kratkog razgovora, njegova majka potvrdila je da je Luis prihvatio poziv naše reprezentacije i uskoro će se pridružiti reprezentaciji Srbije. To nije konačna odluka, ali defnitnivno je znak za to šta on namerava“, piše u objavi.
Iako njegovo ime još uvek nije toliko poznato, nema sumnje da će to uskoro postati. Luis je sa samo 16 godina priključen timu Arselana za igrače do 18 godina. Od strane engleskog velikana primećen je još u momentu kada je imao samo 11 godina. U tom periodu dao je 21 gol na šest mečeva.
O tome koliki je talenat govori i to da ima ugovor sa kompanijom „Najk“. Iako je igrao za mlađe selekcije Engleske, nedavno je u intervjuu za „Medijum“ govorio o Srbiji.
„Najmanje nekoliko puta godišnje posećujem Beograd, bliski članovi porodice mi tamo žive. Imam tu sreću da se nalazim u poziciji da mogu da predstavim obe zemlje. Bio bih počastvovan da budem deo bilo koje od te dve reprezentacije“, rekao je tada talentovani fudbaler Arsenala.
Kada je reč o poziciji Luis igra desno krilo, ali zapravo može da pokrije više pozicija.
„Volim da budem u napadačkoj liniji, obožavam da postižem golove i da asistiram. Rekao bih da sam po malo od svega, teško mi je da izaberem na koga podseća moj stil igre. Ako moram da biram, onda bih rekao Mbape po brzini i driblingu, Sadio Mane po veštinama i možda Hari Kejn ili Robert Levandovski po šutu“, rekao je potencijalni reprezentativac Srbije.
Luisovo opredeljenje za Srbiju je velika i značajna vest za srpski nacionalni tim, ali ono što ne sme da se desi jeste slučaj Džejsona Prodanovića ili Rišaira Živkovića.
Oko Prodanovićevog dolaska u reprezentaciju Srbije dugo se pričalo, a nastupao je za mlađe selekcije Orlova do 15 i 16 godina tokom početka i kraja 2016. godine. Bio je deo reprezentacije i do 19 godina, ali nije odigrao nijednu utakmicu.
Fudbaler čija je majka rodom iz Crvenke Srbiji nije uspeo da donese mnogo iako se o njemu govorilo kao o velikom talentu, a sada je fudbaler Augsburga.
Velika očekivanja, a ništa zauzvrat slučaj je bio i Rišairom Živkovićem. Srbija je tokom njegovim juniroskim dana imala žarku želju da ga dovede, a nada je postojala zbog porekla njegova majke koja je bila rodom iz Pirota.
Da je veliki talenat Živković je pokazao dok je nastupao u mlađim selekcijama Groningena, a umesto Srbije on je odlučio da obuče nacionalni dres Holandije koje je nosio sve do 2018. godine. Na kraju Rišairo je odlučio da igra za Kurasao, zemlju porekla svog oca.
Dva velika talenta predstavljala su navodna velika pojačanja za srpskim tim, ali zapravo euforija nije bila opravdana. Nadajmo se da to neće biti slučaj i sa čudom iz Arsenala.
Igre budućnosti - Sputnik Srbija, 1920, 22.02.2024
SPORT
EKSKLUZIVNO Srbija iz Rusije ide u novu budućnost: „Dovoljno je reći – na otvaranju je govorio Putin“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala