- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Lavrov: Situacija oko Asanža sramota za zapadnu demokratiju

© Sputnik / Zhanna Manukyan / Uđi u bazu fotografijaProtesti podrške Džulijanu Asanžu u Londonu 2021.
Protesti podrške Džulijanu Asanžu u Londonu 2021. - Sputnik Srbija, 1920, 22.02.2024
Pratite nas
Situacija oko novinara Džulijana Asanža je sramota za zapadnu demokratiju, rekao je ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov.
„Što se tiče Asanža, već sam rekao da je to sramota zapadne demokratije“, rekao je Lavrov novinarima po završetku ministarskog sastanka G20.
On je napomenuo da američki zvaničnici na brifinzima za njega govore da zločinac a ne novinar.

„Asanž je svetskom javnom mnjenju doneo istinu o aktivnostima američkih specijalnih službi, američke vojske, koje su bile tajne, a kojima su kršeni američki zakoni i Ustav, to je istina. Ako se to zove zločinačkom delatnošću onda zločinci psihopate koji su se time bavili žele da njihovi zločini ostanu neotkriveni“, dodao je Lavrov.

Takođe je dodao da Zapad nema prava da se meša u unutrašnja pitanja Rusije u vezi sa situacijom oko smrti Aleksija Navaljnog.
„Sva ta histerija povodom smrti Navaljnog je to jasno pokazala, ne želim to ni da komentarišem, nemaju ti ljudi prava da se mešaju u naše unutrašnje stvari, posebno s obzirom na brvno u oku koje imaju po pitanju Asanža, Gonzalo Lire koji je preminuo od mučenja u ukrajinskom zatvoru i ni Amerikanci niti bilo ko drugi nije to komentarisao“, rekao je Lavrov.
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala