- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Kremlj: Bajdenove bezobrazne izjave o Putinu - sramota Amerike

© AP Photo / Manuel Balce CenetaDžozef Bajden
Džozef Bajden - Sputnik Srbija, 1920, 22.02.2024
Pratite nas
Uvredljive izjave američkog predsednika Džozefa Bajdena o ruskom predsedniku Vladimiru Putinu su apsolutni bezobrazluk i sramota za zemlju na čijem je čelu Bajden, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.
Američki predsednik Džozef Bajden nazvao je ruskog predsednika Vladimira Putina "ludim kučkinim sinom", navodeći da zbog njega i drugih uvek mora da se brine o mogućem nuklearnom sukobu, iako su, kako je naveo, klimatske promene egzistencijalna pretnja za čovečanstvo.
"Kao sekretar za štampu ruskog predsednika, mogu da kažem da takve glupe izjave iz usta šefa američke države malo je verovatno da će nekako uvrediti šefa druge države, posebno predsednika Putina. Ali ovo je ogromna sramota za zemlju, mislim za Sjedinjene Američke Države“, rekao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.
„Ako predsednik takve zemlje koristi takav jezik - trebalo bi da ih bude sramota. Jasno je da gospodin Bajden demonstrira ponašanje u stilu holivudskog kauboja zarad domaćih političkih interesa. On bi stvarno to želeo (da bude kauboj), ali je to nemoguće”, dodao je on.
Portparol Kremlj je podsetio da ruski predsednik nikad ne koristi uvrede kad govori o američkom lideru.
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala