- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Predsednik Uzbekistana sa Putinom: Radimo na zajedničkim projektima vrednim 45 milijardi dolara

© Sputnik / Kristina Kormilitsyna / Uđi u bazu fotografijaRuski predsednik Vladimir Putin na sastanku sa uzbekistanskim predsednikom Šavkatom Mirzijojevom
Ruski predsednik Vladimir Putin na sastanku sa uzbekistanskim predsednikom Šavkatom Mirzijojevom - Sputnik Srbija, 1920, 21.02.2024
Pratite nas
Uzbekistan radi sa Rusijom na perspektivnim projektima vrednim 45 milijardi dolara, izjavio je uzbekistanski predsednik Šavkat Mirzijojev na sastanku sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom.
„Imamo dobru investicionu bazu. Moram vam reći da ni sa jednom zemljom nemamo tako dobru investicionu bazu. Imamo perspektivne projekte u vrednosti od 45 milijardi dolara“, naglasio je predsednik Uzbekistana.
Mirzijojev je istakao da je u 2024. godini zajedno sa ruskim partnerima planirana realizacija investicija u vrednosti od pet milijardi dolara.

„Imamo realne projekte, realne izvršioce, realne regione i velike-velike projekte“, dodao je uzbekistanski lider.

Ruski predsednik je konstatovao da se veze Rusije i Uzbekistana veoma intenzivno razvijaju, grade dobre perspektive i nema takvih pitanja koja zahtevaju rešavanje na najvišem nivou.
Mirzijojev je stigao u radnu posetu Kazanju radi učestvovanja u svečanoj ceremoniji otvaranja međunarodnog turnira „Igre budućnosti“.
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala