Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Nestorović i Pavić demonstrativno napustili pokret „Mi – Glas iz naroda“

© Sputnik / Lola ĐorđevićBranimir Nestorović i Aleksandar Pavić
Branimir Nestorović i Aleksandar Pavić - Sputnik Srbija, 1920, 21.02.2024
Pratite nas
Branimir Nestorović i Aleksandar Pavić napustili su pokret „Mi – Glas iz naroda“, saopšteno je iz tog pokreta.
„U toku procesa preobražaja Pokreta MI – Glas iz naroda došlo je do izvesnih nesporazuma unutar rukovodstva, grupi od sedam osnivača, i Dr Branimir Nestorović i Aleksandar Pavić su juče, 20. februara 2024. godine, demonstrativno napustili Pokret MI – Glas iz naroda“, navodi se u saopštenju, objavljenom na sajtu pokreta.
Nestorović je, piše u saopštenju, ultimativno tražio da on bude predsednik te stranke iako je bilo dogovoreno da se ostane pri izvornom principu kolektivnog rukovodstva koje čini sedam osnivača.
Na glasanju, taj zahtev nije dobio podršku većine osnivača i on je potom demonstrativno napustio Pokret a za njim i Aleksandar Pavić, navodi se.
„Pokret, međutim, nastavlja sa planiranim radom i preobražajem u političku stranku. Njime će rukovoditi Veće Pokreta koje čini pet osnivača, Siniša Ljepojević prof. dr Mitar Kovač, prof. dr Jovan Janjić, Branko Pavlović i Dragan Stanojević. Prema tome, u radu Pokreta sve ostaje po starom i planirani ciljevi se ostvaruju“, navodi se u saopštenju.
U saopštenju se ističe da „pokušaj razbijanja Pokreta nije uspeo i rad se nastavlja bez onih koji su njegovo razbijanje pokušali da izvedu. Vreme će pokazati koji su bili stvarni motivi i ciljevi razbijanja Pokreta“.
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala