- Sputnik Srbija, 1920
EKONOMIJA
Sputnjik Ekonomija prati najnovije vesti, analize i izveštaje iz Rusije, regiona i sveta.

Traktori stigli i u Atinu: Pobuna grčkih poljoprivrednika /video/

© AP Photo / Thanassis StavrakisProtest grčkih poljoprivrednika u Atini
Protest grčkih poljoprivrednika u Atini - Sputnik Srbija, 1920, 20.02.2024
Pratite nas
Grčki poljoprivrednici dovezli su traktore u Atinu protestujući ispred parlamenta zbog sve većih cena energenata, konkurencije iz inostranstva i nerešenih problema zbog nedavnih poplava.
Njihov protest prati proteste poljoprivrednika u drugim delovima Evrope, uključujući Francusku, Belgiju, Holandiju, Poljsku i Italiju, gde su farmeri započeli slične demonstracije.
Grčki sindikat poljoprivrednika je bio u pregovorima sa premijerom Kirjakosom Micotakisom nekoliko nedelja, ali oni kažu da mere koje su najavljene nisu dovoljne da se ispune njihovi zahtevi, preneo je "Katimerini".
U ponedeljak uveče, poljoprivrednici su poređali traktore i pikap vozila duž autoputa, dok su se okupljali u centralnoj Grčkoj kako bi zajedno otišli u Atinu.
"Postoje mnogi problemi, većina od njih je gorivo i cena energenata. Prošla nedelja je bila katastrofalna za farmere, nismo proizvodili grožđe, maslinovo ulje, pravili smo malo pamuka koji je otkupljen vrlo jeftino", rekao je jedan od poljoprivrednika.
U utorak ujutro, desetine poljoprivrednika došlo je brodom u luku Pirej sa južnog ostrva Krita, a deo poljoprivrednika došlo je autobusima iz kopnenog dela.
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala