- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Lukašenko upozorava: Zapadne službe spremaju provokaciju u Poljskoj – optužiće Moskvu i Minsk

© AP Photo / Alik KepliczZastava poljske na zgradi u Varšavi
Zastava poljske na zgradi u Varšavi - Sputnik Srbija, 1920, 20.02.2024
Pratite nas
Obaveštajne službe Poljske i SAD spremaju veliku provokaciju protiv civilnog stanovništva Poljske za koju će optužiti Moskvu i Minsk, upozorio je beloruski lider Aleksandar Lukašenko.
Po njegovim rečima, „svi scenariji različitih provokacija koje otkriva obaveštajna služba“ odmah se objavljuju, koliko god je to moguće.
„Sada ćemo nastaviti tu tradiciju. Još jedna operativna informacija. Citiram doslovno (ovo je važno za Poljake): 'poljska i američka služba pripremaju provokaciju velikih razmera protiv civilnog stanovništva Poljske za koju će optužiti Rusiju i Belorusiju“, rekao je Lukašenko na sastanku sa rukovodiocima državnih organa sistema nacionalne bezbednosti, prenosi Belta.
Istovremeno je dodao da „Varšava pokušava da vrbuje visoke beloruske zvaničnike koji bi uspeli da zamene beloruske lidere opozicije“.
„Oni će ovde tražiti i stvarati nove i efikasnije aktiviste koji su lojalni Zapadu. Koristiće sve metode – od banalnog podmićivanja i ucena do pretnji po život vama i vašim bližnjima. Svako može biti u fokusu“, ocenio je Lukašenko.
Pogledajte još:
Aleksandar Lukašenko - Sputnik Srbija, 1920, 20.02.2024
RUSIJA
Lukašenko: Srbiju i BiH će uvlačiti u NATO – po ukrajinskom scenariju
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala