- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Lavrov u Venecueli: Maduro očekuje važnu poruku od Putina

© Sputnik / Asatur Yesayants / Uđi u bazu fotografijaMinistar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov
Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov  - Sputnik Srbija, 1920, 20.02.2024
Pratite nas
Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov doputovao je u posetu Venecueli u okviru radne turneje po zemljama Latinske Amerike, koja je počela dan ranije posetom Kubi.
Kako je planirano, Lavrov će se u prestonici Venecuele sastati sa ministrom spoljnih poslova te zemlje Ivanom Hilom, predsednikom zemlje Nikolasom Madurom i izvršnom potpredsednicom Delsi Rodrigez.
Kako je saopštila portparol Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova, strane planiraju da razgovaraju o trenutnoj situaciji i perspektivama razvoja strateškog partnerstva. Lavrov će na sastanku sa venecuelanskim rukovodstvom razmotriti ključne teme međunarodne i regionalne agende, kao i pitanja koordinacije dve zemlje u UN i na drugim multilateralnim platformama.

Kako je ranije rekao sam predsednik Venecuele Nikolas Maduro, Lavrov će preneti važnu poruku od predsednika Rusije Vladimira Putina.

Nakon toga šef ruske diplomatije putuje u Rio de Ženeiro, gde će 21. i 22. februara učestvovati na sastanku ministara spoljnih poslova G20.

Maduro: Venecuela uskoro u BRIKS-u

U međuvremenu, predsednik Venecuele Nikolas Maduro izjavio je da će njegova zemlja uskoro ući u BRIKS.
„Tendencija stvaranja novog sveta i konsolidacija BRIKS je nepovratna“, kazao je Maduro u okviru njegove emisije koja se emituje na društvenim mrežama.
Venecuela je prošle godine izrazila želju da postane punopravna članica BRIKS. Kako je ranije saopšteno, Maduro se nada da bi to moglo da se desi na samitu bloka u Rusiji u oktobru 2024. godine. Lavrov je prethodno izjavio da Rusija pozdravlja interesovanje Venecuele za pridruživanje BRIKS.
Pročitajte još:
Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov - Sputnik Srbija, 1920, 19.02.2024
RUSIJA
Lavrov: Zapadne zemlje treba da odgovaraju za kršenje Povelje UN
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala