- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Gubernator Hersonske oblasti: Otrovao me je čovek kojem sam verovao

© Sputnik / RIA Novosti / Uđi u bazu fotografijaRuski vojnik u Hersonskoj oblasti
Ruski vojnik u Hersonskoj oblasti - Sputnik Srbija, 1920, 20.02.2024
Pratite nas
Gubernatora Hersonske oblasti Vladimira Saldo je otrovala ricinom 2022. godine osoba koja mu je bila bliska, napisao je on na društvenim mrežama.
„To je učinio čovek kome sam verovao, uradio je to za mnogo novca i pristao je da postane Juda. Tužan je put takvih ljudi“, navodi se u objavi.
Kako je Saldo napisao, on je nakon trovanja dve nedelje bio bez svesti.

„Sve što sam uspeo da uradim ili kažem je bilo da mi je loše, izgubio sam svest i tek posle 15 dana se probudio na klinici Sklifosovski u Moskvi. Ministarstvo odbrane Rusije je sada razjasnilo da je korišćen ricin, opasan bojni otrov, koji je nekoliko puta toksičniji od kalijum cijanida“, podvukao je gubernator.

Prema njegovim rečima, kijevski režim ovim metodama pokušava da zaplaši, jer ukrajinska vojska nema realnih uspeha na frontu. Saldo je naveo da će ukrajinske vlasti morati da odgovaraju za terorizam i kršenje običaja ratovanja.
Šef administracije Hersonske oblasti Vladimir Saldo je 9. avgusta 2022. godine hospitalizovan sa znacima trovanja, izjavio je general-potpukovnik Igor Kirilov, načelnik snaga radijacione, hemijske i biološke odbrane Oružanih snaga Rusije. Laboratorijski testovi su pokazali prisustvo supstance ricin koja je uvrštena na Listu 1 Konvencije o zabrani hemijskog oružja. Osim toga, 5. decembra 2023. godine je lider LNR-a Leonid Pasečnik otrovan jedinjenjem fenola.
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala