- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Srbija nije dobila sve koje je želela – Pešić otkrio: „Na neke nismo mogli da računamo“

© Sputnik / Strahinja KlisarićKošarkaši Srbije
Košarkaši Srbije - Sputnik Srbija, 1920, 19.02.2024
Pratite nas
Košarkaši Srbije okupili su se u Pioniru kako bi počeli pripreme za kvalifikacije za Evropsko prvenstvo, a tom prilikom Svetislav Pešić, selektor reprezentacije, govorio je o ciljevima, spisku igrača i problemima sa kojima se susreo prilikom selektovanja.
Srpske košarkaše najpre očekuje susret sa Finskom u petak, a zatim u ponedeljak gostuju Gruziji. Za kapitena time imenovan je Luka Mitrović. Prve utiske posle okupljanja izneo je selektor Svetislav Pešić.
„Ovo je naše prvo okupljanje posle Svetskog prvenstva u Manili, tako je kako je. Prioriteti su jasni, skupili smo se povodom kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, ali uvek tamo negde stoji zbog nemogućnosti i kvalitetnih priprema za Olimpijske Igre da vidimo koliko možemo da izvučemo i pripremimo se i za to“, poručio je Pešić.
Istakao je selektor da će Srbija imati težak posao jer reprezentaciju očekuju mečevi sa dve potpuno različite ekipe.
„Prioriteti su jasni, utakmica sa Finskom, nakon toga u Tbilisiju protiv Gruzije. Skroz dve različite ekipe, sa različitim stilom igre. Jedna moderna košarka, Finci su pravili fantastične rezultate, dolaze sa punom motivacijom. Kada se dolazi u Beograd uvek je drugačiji osećaj kod svih ekipa. Moramo da radimo puno u odbrani i tranziciji, gde oni su kvalitetniji. Nakon toga Gruzija jedna iskusna ekipa, drugačija, sa Šengelijom. Naša najvažnija stvar je koliko god je moguće da vidimo gde se nalazimo“, poručuje selektor.
Neposredno pre okupljanja Pešić je objavio spisak igrača, a sada je pojasnio i zbog čega nema pojedinih imena.
„Nažalost, na neke nismo mogli da računamo. Milutinov i Topić, jedan je operisan, jedan je u oporavku. Bila nam je želja da uključimo i Vukčevića, ali on tek sledećeg meseca puni 21 godinu. Na Lučića ne možemo da računamo zbog obnove povrede, Jović je stigao, ali ostao je u Nišu, videćemo, najverovatnije na njega ne možemo da računamo zbog situacije u porodici. Smailagić je bolestan nije igrao ni Kup, traže se razlozi zašto se bolest obnovila“, pojasnio je srpski selektor.
Za kraj je Pešić sumirao utiske sa Kupa Radivoja Koraća.
„U Nišu je bilo dosta interesantno, mislim da ćemo se složiti da odgovorni moraju da sednu i da se dogovore da mi imamo našu jedinstvenu, profesinalnu ligu, ima tu dobrih ekipa, bilo je dosta dobro. Znam da većina gleda samo Partizan i Zvezdu, takvi smo kakvi smo, međutim tamo u Nišu se videlo da ima i drugih kvaliteta“, poručio je Svetislav Pešić.
Nikola Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 19.02.2024
SPORT
Došla dva brata da se igraju /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala