- Sputnik Srbija, 1920, 24.01.2022
KULTURA
Rubrika koja prati kulturne fenomene i događaje, stvaraoce i ličnosti koji svojim delom kreiraju savremenu kulturnu scenu u zemlji i u svetu.

Odlaže se emitovanje serije „Sablja“: Prestižni festival razmatra da je uvrsti u svoj program

© Foto : Ustupljeno Sputnjiku/This and That ProductionsDragan Mićanović kao Zoran Đinđić i Sergej Trifunović kao Legija
Dragan Mićanović kao Zoran Đinđić i Sergej Trifunović kao Legija - Sputnik Srbija, 1920, 19.02.2024
Pratite nas
Početak emitovanja igrane serije „Sablja“ Gorana Stankovića i Vladimira Tagića o ubistvu premijera Zorana Đinđića, planirano za 24. februar na Radio-televiziji Srbije, odlaže se pošto jedan od najprestižnijih festivala filmskih i serijskih sadržaja razmatra mogućnost da je uvrsti u svoj program.
RTS je saopštio da je prvi zvanični trejler serije „Sablja“ privukao veliku pažnju kako domaće, tako i svetske javnosti.
„Politički triler o atentatu na srpskog premijera Zorana Đinđića, posle prvih najava izazvao je veliko interesovanje evropskih televizijskih kuća, kao i najvećih svetskih filmskih distributera. Uz zainteresovanost evropskih javnih servisa za emitovanje serije - stigao je još jedan poziv koji sanjaju filmski autori širom sveta. Jedan od najprestižnijih festivala filmskih i serijskih sadržaja razmatra mogućnost da priču koja je te 2003. godine potresla Srbiju, ali i čitavu svetsku javnost, uvrsti u svoj program. Zato, poštujući pravila evropske i svetske filmske industrije, a u cilju promocije domaće kinematografije u svetu, serija „Sablja“ na RTS-u biće emitovana u novom terminu o čemu ćemo blagovremeno obavestiti gledaoce“.
Kroz osam epizoda, serija „Sablja“ istražuje ubistvo premijera Zorana Đinđića i ulogu Zemunskog klana i Jedinice za specijalne operacije (JSO) u ovom atentatu.
Serija prati likove premijera, političara, kriminalaca, pripadnika paravojnih jedinica, ali i izmišljene likove – mladu i ambicioznu televizijsku novinarku Danicu Mandić, policijskog inspektora Borisa Rakića angažovanog u istrazi i sitnog kriminalca unutar zemunskog klana Uroša Ristića, čija uloga u ovoj priči postaje sve složenija.
Dragan Mićanović - Sputnik Srbija, 1920, 14.02.2024
KULTURA
Dragan Mićanović u ulozi Đinđića: Bio sam jedan od hiljadu koji su šetali devedesetih protiv rata
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala