- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Moskva će pamtiti srpskog trenera – potvrđuje Hrvat: „Nije molio za podršku, držao se i pobeđivao“

© Sputnik / Vladimir Pesnя / Uđi u bazu fotografijaMarko Nikolić
Marko Nikolić - Sputnik Srbija, 1920, 19.02.2024
Pratite nas
Marko Nikolić, srpski fudbalski trener, za kratko vreme je ostavio veliki trag u Rusiji, što je potvrdio i nekadašnji reprezentativac Hrvatske Vedran Ćorluka.
Nikolić je 2017. posle osvojene istorijske duple krune sa Partizanom odlučio da ode u inostranstvo, a nakon dvogodišnjeg boravka u mađarskom Fehervaru, postao je trener moskovske Lokomotive.
Tu se i susreo sa Ćorlukom, jednim od najboljih defanzivaca u istoriji hrvatskog fudbala.
„Marko je top! Tačno zna šta hoće od tima, dešavalo se da ne ispunimo njegove zahteve, međutim, Nikolić je umeo da objasni kako da ispravimo situaciju. Pamtim Marka kao dobrog trenera i stratega, posvećenog fudbalu 24 sata! Mogao je da me pozove u 22,30 i počne razgovor pitanjem: „Šta misliš o ovome? Može, da probamo ovo? Pogledaj tu igru!“ Kao treneru i čoveku, samo dobro mogu da kažem“, naveo je Ćorluka.
On je odmah po okončanju karijere uplovio u trenerske vode i to na poziv Nikolića, početkom jula 2021.
„Hteo je da ostanem i pomognem klubu. Za mene je to bilo interesantno. Ali, brzo sam otišao, posle dve nedelje, moje želje su bile da se približim porodici i nastavim život u Hrvatskoj.“
Ćorluka potvrđuje da se Nikolić latio teškog posla u Moskvi pošto je na klupi Lokomotive nasledio legendu kluba, slavnog trenera Jurija Sjomina.
„Naravno, bilo je teško! Znamo svi šta Sjomin znači navijačima, klubu, igračima… Svestan je i Marko bio složenog i teškog trenutka kad se prihvatio posla u Lokomotivi. Imali smo dobre rezultate, bilo je potrebno da nastavimo u istom ritmu. Išli smo ka cilju i to je bilo najbitnije! Shvatio je Nikolić da će biti kritika, osećali smo nezadovoljstvo navijača posle odlaska Sjomina. Trener, ipak, nije molio za podršku, držao se i pobeđivao…“, rekao je Ćorluka.
Hrvat je danas asistent selektora Hrvatske Zlatka Dalića, a Nikolić vodi Al Ahli Šabab iz Dubaija.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala