- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Džejms najavio kraj karijere – „Nekad se umorim od košarke“

© Sputnik / Alekseй Filippov / Uđi u bazu fotografijaMajk Džejms, američki košarkaš
Majk Džejms, američki košarkaš - Sputnik Srbija, 1920, 19.02.2024
Pratite nas
Majk Džejms, proslavljeni američki košarkaš, najavio je da će naredni ugovor biti poslednji u njegovoj karijeri. As Monaka blizu je toga da postane najbolji strelac Evrolige, ali priznaje da je nekad i sam umoran od košarke i da je zbog toga počeo da razmišlja o kraju karijere.
Nije Majk Džejms uspeo u NBA ligi, ali zato godinama piše istoriju Evrolige gde je jedan od najboljih igrača godinama unazad.
Posle velikog broja uspeha i podviga američki košarkaš najavio je kraj karijere.
,,Koliko god volim košarku, nekada se umorim od toga što sam košarkaš. Iz tog razloga, koji god ugovor da potpišem sledeći, verovatno će biti ujedno i poslednji. I to će biti kraj mog košarkaškog putovanja“, rekao je Džejms.
Naredni,sudeći prema njegovim rečima i poslednji ugovor, Džejms bi trebačlo da potpiše na leto. Tada mu ističe ugovor sa Monakom čiji čelnici ne kriju da žele da ga zadrže.
„Imaćemo vremena da pričamo na tu temu. Ne znam kada će se to dogoditi, ali duga je sezona, a mi živimo u istom gradu i ljudi iz kluba znaju kako da dođu do mene“, rekao je Džejms.
Trenutno najveći cilj mu je osvajanje Kupa Francuske.
„Jedan saigrač me pitao u svlačionici šta meni znači ovaj trofej, da li ga shvatam ozbiljno. Rekao sam mu da me ne poznaje dovoljno čim me pita tako nešto. Ja sam manijak, želim da osvojim sve. I mrzim da gubim vreme. Ne poznajem nikog u Sent Šamondu, nisam došao ovde da vidim drugove ili rodbinu, niti sam došao ovde da izgubim. Stigao sam da igram košarku i da pobedim“, poručio je Majk Džejms.
Američkog košarkaša dele jedna ili dve utakmice od toga da postane najbolji strelac u istorji Evrolige. Rekord još uvek drži Vasilis Spanulis sa 4.455 poena, dok Džejms ima 4.427 poena.
Koliko god još bude igrao ovaj rekord će sigurno ne samo oboriti već i neverovatno uvećati.
Košarkaška lopta  - Sputnik Srbija, 1920, 16.02.2024
SPORT
Skandal u Španiji – falsifikovanje pasoša drma tamošnju košarku
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala