- Sputnik Srbija, 1920
VOJSKA I NAORUŽANJE
Najnovije vesti o naoružanju iz Srbije, Rusije i sveta. Vojne vežbe, nuklearna trijada, predstavljanje novih vojnih tehnologija i komentari stručnjaka.

Kako izgleda obuka u Vojsci Srbije za izvođenje borbenih dejstava u operaciji PVO /foto/

© Tanjug / MINISTARSTVO ODBRANE I VOJSKA SRBIJEObuka za izvođenje borbenih dejstava u operaciji PVO
Obuka za izvođenje borbenih dejstava u operaciji PVO - Sputnik Srbija, 1920, 19.02.2024
Pratite nas
Na lokacijama razmeštaja jedinica 250. raketne brigade za protivvazduhoplovna dejstva Vojske Srbije naoružanih raketnim sistemima "neva M1T", u toku je obuka profesionalnog sastava za rukovanje, borbenu upotrebu i osnovno tehničko održavanje sistema, saopštilo je Ministarstvo odbrane.
Kako je navedeno, cilj je unapređenje osposobljenosti za angažovanje u stalno zadejstvovanim snagama za kontrolu i zaštitu vazdušnog prostora Republike Srbije i izvođenje defanzivne operacije protivvazduhoplovne odbrane, a akcenat je na praktičnom osposobljavanju starešina i profesionalnih vojnika koji su u prethodnom periodu primili dužnosti u jedinici.
U skladu s programom obučavanja, obuhvaćeni su svi sadržaji koji se odnose na taktiku upotrebe i održavanje sistema, sa težištem na pripremi i izvršenju gađanja u skladu s propisanim standardima i normama.
Realizacijom ove obuke, koja se u jedinici sprovodi svakodnevno uz praćenje i vrednovanje rada posluga, obezbeđuje se visok nivo sposobnosti za angažovanje u sistemu PVO zajedno s drugim snagama Vojske Srbije, odnosno za protivvazduhoplovnu odbranu snaga, važnih objekata i rejona od dejstva iz vazdušnog prostora.
U naoružanju 250. raketne brigade za protivvazduhoplovna dejstva, koja je nosilac vatrene moći u sistemu PVO, nalazi se široka paleta protivvazduhoplovnih sistema, od savremenih "FK-3" i "pancira", do sistema "neva" i "kub" na kojima je izvršena modernizacija, pa su njihova integracija i sposobnost za usklađeno delovanje od izuzetnog značaja za efikasnu kontrolu i zaštitu vazdušnog prostora Republike Srbije, dodaje se u saopštenju.
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala