- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Suze su ostale u Srbiji – a Jovan je zvanično stigao u „Veliku jabuku“

© Foto : FK Crvena zvezda/FejsbukJovan Mijatović
Jovan Mijatović - Sputnik Srbija, 1920, 19.02.2024
Pratite nas
Jovan Mijatović, mladi srpski fudbaler, zvanično je predstavljen kao novi igrač Njujork Sitija. Talentovani srpski napadač potpisao je ugovor do leta 2028. godine uz opciju da saradnju produži na još godinu dana.
U suzama je Jovan Mijatović napustio Srbiju i otišao preko okeana, a nekoliko dana kasnije 18-godišnji napadač zvanično je predstavljen u Njujork Sitiju.
Od Mijatovićevog transfera Zvezda je zaradila deset milona evra, a beogradskom klubu pripada i 15 odsto od narednog transfera.

Presrećan sam. Osećaj je sjajan. Još jedan veliki korak u mojoj karijeri. Nadam se da ću postići što više golova i pomoći timu. Mislim da je ovo bio najbolji potez za mene. Jedan deo moje karijere gde sam odlučio ja kao igrač da dođem u Njujork, rekao je Mijatović.

Za crveno-bele Mijatović je odigrao 14 utakmica u Superligi i upisao je osam golova.
Iako je Evropa možda bila bolja opcija za talentovanog napadača, on ističe da MLS ligu smatra za jednu od boljih u svetu.
„Liga je dobra za mladog igrača, da može dosta da se napreduje u odnosu na neke lige u Evropi. Ja smatram MLS ligu jednom od boljih u svetu i da je to jedna odskočna daska za dalju karijeru“, dodao je 18-godišnjak.
S obzirom da je rođen 2005. godine i da je još uvek dete veliku ulogu u karijeri ima Jovanova porodica.
„Imali su važnu ulogu, oni su bili moj vetar u leđa. Posle svake utakmice su mi govorili da li je dobro ili nije. Prihvatio sam svaku kritiku, jer mislim da mi oni žele najbolje. Dugujem im sve i želim da im se zahvalim“, rekao je Mijatović.
Očekuje dobru atmosferu na utakmicama.
„Čuo sam da dosta navijača dolazi na stadion, da, kada se pobedi na utakmici, da je kao da se osvojila liga. Ja to volim. Čuo sam i da su saigrači dobri, da brzo prihvataju nove igrače“, zaključio je Mijatović.
Mladi fudbaler u Njujork je stigao posle Strahinje Tanasijevića koji je iz Spartaka otišao u američki klub.
Italijanski fudbalski trener Đenaro Gatuzo - Sputnik Srbija, 1920, 19.02.2024
SPORT
Legenda dobila otkaz – i uputila poruku: „Nemate dušu!“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala