- Sputnik Srbija, 1920
Specijalna operacija u Ukrajini
Sve o specijalnoj vojnoj operaciji Rusije za demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine.

Bugarski novinar o povlačenju ukrajinskih snaga iz Avdejevke: Tako je kada komičar izigrava stratega

© AP Photo / LIBKOSUkrajinska vojska
Ukrajinska vojska - Sputnik Srbija, 1920, 19.02.2024
Pratite nas
Ruske snage uspele su da isteraju ukrajinske snage iz Avdejevke i to će im omogućiti da napreduju dalje, izjavio je bugarski novinar Peter Volgin na Jutjub kanalu.
„Rusija zadržava inicijativu i napreduje, ali znate da se to ne dešava tako brzo, ne tako aktivno, tu nema mesta blickrigu i sličnim stvarima. Rusija se kreće napred polako i metodično. A sada je, zahvaljujući ovoj pobedi, zaista obezbedila sebi veoma dobru platformu za naknadno uspešno zauzimanje položaja ukrajinskih formacija. Rusi se dalje mogu kretati prema Kramatorsku, Slavjansku, kao i Pokrovsku, gde se nalazi sledeći bastion ukrajinske vojske“, istakao je novinar.
On je podsetio da je Avdejevku sasvim nedavno posetio ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski, pokazujući sunarodnicima da je „tamo bezbedno i da se Rusi neće probiti“.
Oružane snage Ukrajine sada su prešle na stratešku odbranu, koja se na kraju može pretvoriti u poraz, smatra Volgin.
„Nakon toga, Zelenski se vratio u svoj bunker u Kijevu, a ukrajinski vojnici su ostali tamo i bili žrtve njegove želje da bude veliki komandant i neverovatan vojni strateg. Nažalost, tako se i dešava, kada komičar sa TV-a počinje da od sebe pravi velikog vojnog stratega“, ocenio je novinar.
Između ostalog, zapadni mediji već pišu da je Ukrajina prešla na takozvanu stratešku odbranu.
„Svi znate kako se završila priča sa 'strateškom odbranom’ Vermahta. Čini mi se da i sada, kada se ovaj izraz upotrebljava u odnosu na ukrajinsku vojsku, situacija na kraju može dovesti do istog rezultata“, zaključio je on.
Podsećamo, Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je 17. februara da je ruska vojska u potpunosti preuzela kontrolu nad gradom Avdejevka u DNR. Predsednik Rusije Vladimir Putin čestitao je ruskim vojnicima na uspehu i važnoj pobedi.
Pogledajte i:
Pogled na Avdejevku - Sputnik Srbija, 1920, 18.02.2024
Specijalna operacija u Ukrajini
Američki oficir: Ukrajinska vojska ne veruje Sirskom nakon predaje Avdejevke
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala