- Sputnik Srbija, 1920, 19.07.2021
Podkast
Sputnjik vam predstavlja svoju audio i video produkciju. Autorske emisije, ekskluzivni intervjui, analize gorućih pitanja, reportaže…

Malagurski: Bitka Zapada unapred izgubljena – istorija će pamtiti samo one koje su zabranili

© Sputnik / Sputnjik SrbijaMaša Radović i Boris Malagurski
Maša Radović i Boris Malagurski - Sputnik Srbija, 1920, 18.02.2024
Pratite nas
Biković nije ništa uradio od onoga za šta je optužen. Napadaju Karlsona pre nego što su videli intervju sa Putinom, jer se sa neprijateljem – ne razgovara. Zapad može kratkoročno da slavi, ali dugoročno istorija ne pamti one koji su osporavali nekoga već one koji su osporavani, kaže za Sputnjik Boris Malagurski.
Gostujući u emisiji „Maša i...“ reditelj Boris Malagurski govorio je o kulturi otkazivanja i ukidanju ruskih medija na Zapadu.
„Svet se promenio. Nije više isti kao što je bio. I nije više toliko slobodan kao što je nekad bio. Pogotovo na Zapadu. Nekada su na Zapadu organizovani protesti, neslaganja, kritike su bile za razna neka filmska dela, ali su se ona mogla prikazati. Sada je ta kultura otkazivanja dovela do toga da više uopšte ne može da se prikaže nešto što odudara od mejnstrima. Čak bih rekao da je to otišlo i korak dalje u odnosu na ono što se radilo ranije. Ranije je kultura otkazivanja podrazumevala da neko bude zabranjen, otkazan, kažnjen zbog toga što je nešto rekao ili uradio. Sada više nije potrebno da se uopšte kaže ili uradi nešto što nekome smeta. Dovoljno je da neko oseća da je taj neko to rekao ili uradio nešto što se nekome ne sviđa. Tako da ako neko oseća da si kriv, kriv si. Osećanja su postala stvarnija od stvarnosti“, objašnjava Malagurski.
Govoreći o geopolitičkoj situaciji u svetu, naš sagovornik ističe da je normalno da svaka država ima svoje interese.
„Meni je najsmešnije kada kažu – a Rusija, to je zato što Rusija ima svoje interese. Pa koja država nema svoje interese? Normalno je da ima. Ali, za razliku od drugih država koje su nas zbog svojih interesa bombardovali i uvodili nam sankcije, Rusija to nije činila. Oni nas nisu nikada bombardovali, nikada nas nisu vojno napali. Tako da, radije ću da se uklopim sa interesima onoga koji nas ne bombarduje. Hajde makar toliko osnovno da se složemo, pa posle možemo oko nekih drugih stvari da se ne slažemo“, zaključuje reditelj.

O emisiji „Maša i ...“

„Maša i ...“ je emisija portala Sputnjik Srbija u kojoj novinarka Maša Radović u formi kratkog video-intervjua razgovara sa poznatim ličnostima iz sveta politike, kulture, sporta... Emituje se svake druge nedelje u 19.00.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala