- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Putin: Krak "Severnog toka 2" može početi sa radom za nedelju dana

© AP Photo / Swedish Coast GuardSeverni tok
Severni tok - Sputnik Srbija, 1920, 18.02.2024
Pratite nas
Ruski predsednik Vladimir Putin smatra da je za nedelju dana moguće pokrenuti neoštećeni krak gasovoda Severni tok, ali Nemačka za to ne pokazuje interesovanje.
„Na kraju, sve zavisi samo od odluke nemačke vlade. Jedan krak Severnog toka 2 je sačuvan, uprkos terorističkom napadu. Severni tok 1 je uništen, jedan krak, čini mi se, Severnog toka 2 je oštećen. „, ali jedan funkcionalan“, istakao je predsednik televiziji "Rusija 24".
"Može li Severni tok 2 (da se pokrene)? Može! Uključite ventil, recite: Želimo (gas). Sutra će dobiti. Potrebna je nedelja dana. Ali ne žele", rekao je ruski lider.
Šef države ističe da se Zapad nadao da će, ukoliko ne budu uzimali ruski gas, Ruska Federacija propasti pre kod njih krenu nepovratni procesi.
"Ali nepovratni procesi zapravo počinju da se dešavaju. Industrija se seli u druge zemlje, između ostalog i u Sjedinjene Države, gde su stvoreni povoljniji uslovi i gde su energetski resursi jeftiniji", objasnio je predsednik, podsetivši da je tečni prirodni gas znatno skuplji u Evropi jer se transportuje preko okeana.
Po njegovim rečima, Rusija nikome ne uskraćuje energetske resurse, Turska se pokazala kao najpouzdaniji partner u trenutnoj situaciji
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala