- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

I dalje ne može da „prežali“ Miličića: „Tražio sam ga u svakoj teretani“

© AP Photo / Daniel SastreDarko Miličić
Darko  Miličić - Sputnik Srbija, 1920, 18.02.2024
Pratite nas
Draft NBA lige 2003. godine jedan je od onih koji su ušli u istoriju, kako svetske tako i srpske košarke jer je drugi pik bio Darko Miličić. Tog čuvenog drafta prisetio se Karmelo Entoni koji se prisetio anegdote vezane sa srpskog košarkaša.
Na NBA draftu 2003. godine prvi pik bio je Lebron Džejms, drugi Darko Miličić, dok je treća pozicija bila rezervisana za Karmela Entonija koji je bio uveren da će ići u Detroit.
„Mislio sam da sam već odabran, da je gotovo. Rečeno mi je da ću biti drugi pik. Samopouzdanje mi je raslo, bio sam u kampusu Sirakjuza, dobijao trenerke, čarape, košarkaške lopte od Detroita, kao da sam bio njihov član već na koledžu. A onda se to nije dogodilo. Kao da sam video neke naznake... Počelo je da se priča o Detroitu, a kada neko ođednom počne da priča o nečemu, znači, nešto se dešava“, rekao je Karmelo Entoni u podkastu kod Dvejna Vejda.
Čuo je Entoni potom priče o tome da će Detroit izabrati srpskog košarkaša pa je poželeo da pronađe Miličića i dokaže mu da je bolji.
„Čuo sam priče o Darku i Detroitu i odmah se spremio da idem tamo. Morao sam da ga pronađem tamo gde trenira, da dođem do njega. Gde ga kriju? Išao sam u svaku teretanu kako bih ga pronašao. To je istinita priča. Hteo sam da ga pronađem, da ga pobedim jedan na jedan i da pokažem da sam ja prvi pik Detroita“, rekao je Entoni.
Legendarni srpski košarkaš odabran je od strane Detroita, dok je Entoni završio u Denveru.
„Morao sam da se uzdignem, da izađem zreliji iz te situacije. Možda bi stvari bile drugačije da sam završio u Detroitu. Ali tako razmišljam sa trenutnim iskustvom. Kao klinac, glavom sam bio u Detroitu, na samo sat vožnje od Baltimora. Zamišljao sam kako bi mi bilo u toj kulturi, atmosferi i ljubavlji koju Detroit pruža. Bili bi ludo", prisetio se Entoni.
Karmelo je u Nagetsima ostao osam godina, da bi potom karijeru nastavio u Njujorku, zatim u Oklahomi, Hjustonu, Portlandu i Los Anđeles Lejkersima.
Miličić je u Detroitu bio tri godine, a zatim je igrao u Memfisu, Njujorku, Minesoti i Bostonu.
Košarkaška lopta  - Sputnik Srbija, 1920, 16.02.2024
SPORT
Skandal u Španiji – falsifikovanje pasoša drma tamošnju košarku
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala