Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Lajčak: Normalizacija odnosa Beograda i Prištine ključna za napredak Zapadnog Balkana ka EU

© Sputnik / Lola ĐorđevićSpecijalni predstavnik Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak
Specijalni predstavnik Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak
 - Sputnik Srbija, 1920, 17.02.2024
Pratite nas
Specijalni izaslanik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak poručio je na Minhenskoj konferenciji o bezbednosti da je normalizacija odnosa ključna za napredak Zapadnog Balkana ka EU.
Lajčak je na društvenim mrežama objavio da je učestvovao na panelu u okviru Minhenske konferencije na kome je bilo reči o budućnosti Zapadnog Balkana.
„O ključnoj važnosti normalizacije odnosa Kosova i Srbije sinoć sam govorio na panel diskusiji o budućnosti Zapadnog Balkana. Normalizacija je ključna za regionalnu stabilnost, prosperitet, razvoj i napredak ka EU“, napisao Lajčak na platformi Iks.
Lajčak je naveo da je danas razgovarao sa poslanicom i predsednicom Odbora za spoljne poslove britanskog parlamenta Ališom Kerns o situaciji na Zapadnom Balkanu i dijalogu Beograda i Prištine.
„Imao sam detaljnu i dobru diskusiju sa Ališom Kerns o situaciji na Zapadnom Balkanu, posebno o normalizaciji dijaloga, kao i o dešavanjima u Bosni i Hercegovini. Cenim njenu zainteresovanost i posvećenost da podrži demokratski napredak u regionu“, napisao je Lajčak.
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala