- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Amerika daje Estoniji konfiskovana sredstva za obnovu Ukrajine

© Sputnik / Mihail VoskresenskiйZastava Estonije
Zastava Estonije - Sputnik Srbija, 1920, 17.02.2024
Pratite nas
Sjedinjene Američke Države će Estoniji za obnovu Ukrajine dati skoro 500 hiljada dolara zaplenjenih tokom krijumčarenja, saopštila je pres služba Ministarstva pravde Estonije.
„Ministarstvo pravde Estonije i Sjedinjene Američke Države su potpisale na Minhenskoj konferenciji o bezbednosti sporazum o saradnji u cilju predaje zaplenjenih prihoda u iznosu od 484,9 hiljada dolara za obnovu električne mreže Ukrajine“, navodi se u saopštenju.
Prema podacima Ministarstva, u martu prošle godine Ministarstvo pravde SAD je zaplenilo 484,9 hiljada dolara, koji su dobijeni tokom krijumčarenja. Dodaje se da su pokušali da u Rusiji prodaju aparat, odnosno brusilicu, što je zabranjeno bez odgovarajuće dozvole. Navodi se da je, navodno, mogla da se koristi u odbrambenim programima i za nuklearno oružje.
Američke vlasti su uz podršku tužilaštva i estonske poreske službe i carine optužile nekoliko osoba i preduzeća koji su bili u toj mreži. Zločin je otkriven u Sjedinjenim Američkim Državama, ali je sa njim povezana kompanija registrovana u Estoniji. Estonija je prošlog januara Americi predala optuženog za zločin i državljanina Ukrajine koji je živeo u Estoniji.
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala