- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Rusija apeluje na SAD: Uzdržite se od optužbi povodom smrti Navaljnog, sačekajte rezultat istrage

© Sputnik / Natalia SeliverstovaZgrada Ministarstva spoljnih poslova Rusije
Zgrada Ministarstva spoljnih poslova Rusije  - Sputnik Srbija, 1920, 16.02.2024
Pratite nas
Ministarstvo spoljnih poslova Rusije pozvalo je SAD da pokažu uzdržanost povodom reakcija na smrt Alekseja Navaljnog i da sačekaju rezultate veštačenja.
„Zanimljivo je zašto je za Belu kuću i Stejt department smrt ruskog državljanina u ruskom zatvoru mnogo važnija i strašnija nego smrt američkog državljanina, novinara Gonzala Lire koji je mučen do smrti u ukrajinskom zatvoru? Umesto neosnovanih optužbi, trebalo bi pokazati uzdržanost i sačekati zvanične rezultate forenzičke analize“, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova na Telegramu.
Ruska strana konstatuje da je smrt čoveka – uvek tragedija.
Aleksej Navaljni preminuo je u popravnom zatvoru br. 3 u Jamalo-Neneckom autonomnom okrugu, saopštila je regionalna uprava Federalne službe za izvršenje kazni. U saopštenju se navodi da se zatvorenik Aleksej Navaljni nakon šetnje osetio loše i praktično odmah onesvestio.
Kremlj je saopštio da Federalna služba za sprovođenje zatvorskih kazni vrši sve potrebne provere u skladu sa postojećom procedurom.
Inače, u januaru je saopšteno da je u ukrajinskom zatvoru umro bloger Gonzalo Lira koji je imao državljanstvo SAD i Čilea. O njegovoj smrti izvestio je američki novinar Taker Karlson, a to je kasnije potvrdio i Stejt department. Karlson je pisao da je Lira „mučen u ukrajinskom zatvoru od jula“ zbog toga što je kritikovao ukrajinskog predsednika Vladimira Zelenskog.
Pogledajte još:
Portparol Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova - Sputnik Srbija, 1920, 16.02.2024
RUSIJA
Zaharova: Još nema ekspertize o smrti Navaljnog, ali su zaključci Zapada već spremni
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala