- Sputnik Srbija, 1920
Specijalna operacija u Ukrajini
Sve o specijalnoj vojnoj operaciji Rusije za demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine.

Pentagon: Avdejevka je vesnik novih poraza ukrajinske vojske

© AP Photo / LibkosUkrainskiй soldat strelяet iz RPG po rossiйskim poziciяm v Doneckoй oblasti. Arhivnoe foto
Ukrainskiй soldat strelяet iz RPG po rossiйskim poziciяm v Doneckoй oblasti. Arhivnoe foto - Sputnik Srbija, 1920, 16.02.2024
Pratite nas
SAD vide da ukrajinskoj vojsci ponestaje municije i drugih kritičnih resursa i smatraju da je Avdejevka vesnik novih poraza koji su neizbežni bez američke pomoći, izjavila je visoka zvaničnica Pentagona.
Kako je kazala, SAD i njihovi saveznici shvataju da bez 60 milijardi dolara, oko kojih Kongres ne uspeva da se dogovori, Ukrajinci nemaju šanse u sukobu sa ruskom vojskom.
„Vidimo da Ukrajincima ponestaje kritičnih zaliha, posebno municije. To vidimo kao predznak onoga što će se dogoditi ako ne dobijemo dodatna finansijska sredstva. Biće mnogo drugih tačaka na frontu gde će trupama ponestajati zaliha“, istakla je zvaničnica.
Po njenim rečima, „ulozi su izuzetno visoki“.
„Saveznici SAD znaju da bez tih sredstava Ukrajina neće imati šanse protiv nadmoćnije ruske vojne sile“, ocenila je ona.
Podsećamo, Avdejevka se nalazi u DNR, severno od Donjecka. Ukrajinske Oružane snage pretvorile su grad u moćno utvrđeno područje. Ranije je list „Vašington post“ pisao da je ukrajinska vojska već započela delimično povlačenje u području Avdejevke. Autor članka smatra da je predaja grada pitanje vremena. Istovremeno, predstavnik Bele kuće Džon Kirbi kazao je da je situacija u Avdejevki kritična i da bi grad mogao da pređe pod kontrolu ruske vojske. Pored toga, komandant ukrajinske operativne taktičke grupe trupa „Tavrija“ Aleksandar Tarnavski rekao je da ukrajinske snage pripremaju nove položaje kod Avdejevke „s obzirom na sve moguće scenarije“.
Pogledajte još:
Koksohimičeskiй zavod v gorode Avdeevka pod Doneckom - Sputnik Srbija, 1920, 16.02.2024
Specijalna operacija u Ukrajini
Upozorenje iz Kijeva: Pad Avdejevke doneo bi ruskoj vojsci ogromnu logističku prednost
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala