- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Na granici Belorusije i Ukrajine privedeni diverzanti; Spremali diverzije u Rusiji i Belorusije

© Sputnik / Alekseй Kudenko / Uđi u bazu fotografijaZajedničke vojne vežbe Rusije i Belorusije
Zajedničke vojne vežbe Rusije i Belorusije - Sputnik Srbija, 1920, 16.02.2024
Pratite nas
Na belorusko-ukrajinskoj granici privedena je grupa diverzanata koji su prebacivali eksploziv za napade na teritoriji Rusije i Belorusije, rekao je beloruski predsednik Aleksandar Lukašenko.
„Samo danas smo priveli nekoliko diverzanata na ukrajinskoj granici. Uz pomoć dronova, nekoliko ukrajinskih državljana je preko blata prešlo našu granicu i prebacili eksploziv za potrebe diverzija, pre svega na teritoriji Rusije i Belorusije“, rekao je on.
Kako je naveo, završena je kontrateroristička operacija, a među privedenima na zapadu zemlje ima i Belorusa.
On je dodao da se ovakve stvari dešavaju dva, tri puta nedeljno.
„Možemo li da budemo mirni? Ne možemo. I nama i meni kao predsedniku , i vlasti, veoma je važna podrška i jedinstvo svih nas i našeg naroda“, zaključio je Lukašenko.
Podsetimo, juče je Leljčickom rejonu Gomeljske oblasti bio uveden režim KTO. Oblast je na granici sa Ukrajinom. Mediji su potom javili da se u toj oblasti održavaju vežbe.
Lukašenko je rekao i da beloruska opozicija vodi pregovore na Zapadu o pripajanju republici zapadnih teritorija Rusije u slučaju neuspeha specijalne vojne operacije u Ukrajini.
"Poljska polaže pravo na zapadne delove Belorusije a u slučaju poraza Rusije, Belorusiji će pripojiti neke zapadne delove Rusije. Drugim rečima, nama bi pridodali nešto od Smolenske, Brjanske, možda i Pskovske oblasti. A zapadnu Belorusiju moramo (do Minska je granica bila) da damo Poljskoj. Mo može da se složi s tim? Neko i može, ali ja nikao", naveo je on.
Kako je istakao, Belorusija ne pretenduje ni na Vilnjus, ni na ruske ni na ukrajinske ili bilo čije druge teritorije.
"Dovoljno nam je ono što smo istorijski dobili. To su naše beloruske zemlje. Borićemo se do kraja za njih", zaključio je Lukašenko.
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala