- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Bravo za Bolonju – Mihajlovićev ugovor isplaćen do kraja

© AP Photo / Luca BrunoSiniša Mihajlović
Siniša Mihajlović - Sputnik Srbija, 1920, 16.02.2024
Pratite nas
Fudbalski klub Bolonja porodici preminulog Siniše Mihajlovića uplaćivao je svaku platu koju je srpski stručnjak trebalo da dobije do kraja ugovora, otkrila je supruga legende Arijana.
Zaista je to gest za primer.
„Bolonja je uplaćivala platu mog supruga sve do poslednjeg dana njegovog ugovora u junu 2023. To je neverovatan gest koji mi je davao sigurnost u danima konfuzije. Niko od ljudi u klubu nas nije zaboravio, to je poseban klub u posebnom gradu”, rekla je Arijana za „Mesađero“.
Mihajlović je karijeru je počeo u Borovu, u okolini rodnog Vukovara, a potom je nastupao za Crvenu zvezdu, Romu, Sampdoriju, Lacio i Inter.
Sa Zvezdom je osvojio Kup šampiona i Interkontinentalni kup 1991. godine.
Bio je šampion Italije sa Lacijem i Interom, a sa rimskim klubom je osvojio još Kup pobednika Kupova i UEFA Superkup. Za reprezentaciju je odigrao 63 utakmice i postigao 10 golova.
Kao trener vodio je Bolonju, Kataniju, Fiorentinu, Sampdoriju, Milan, Torino i Bolonju, a bio je i selektor Srbije u kvalifikacijama za Mundijal u Brazilu. Priznanja za trenera sezone u našoj zemlji dobio je 2019. godine.
Legendarni fudbaler i nekadašnji reprezentativac, preminuo je u 54. godini u bolnici u Rimu posle duge i teške borbe sa leukemijom.
Srpski plivač Andrej Barna - Sputnik Srbija, 1920, 16.02.2024
SPORT
Andrej ponovo oborio rekord – za olimpijsku normu!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala