Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Rama „čestitkom“ za Dan državnosti Srbije pokazao pravo lice

Pratite nas
Izjavom na Dan državnosti Srbije da će Albanija braniti tzv. Kosovo ukoliko bude napadnuto, albanski premijer Edi Rama je pokazao svoje pravo lice neprijatelja naše zemlje. Tužno je što Zapad neće reagovati na uvredljivu izjavu koja zaslužuje svaku osudu, smatraju sagovornici Sputnjika.
Albanski premijer Edi Rama izjavio je da bi Albanija stala u odbranu privremenih prištinskih institucija u slučaju da se iscrpe diplomatske opcije i upotrebi oružje i dodao da se moli da do takve situacije ne dođe.
„Ako do toga dođe, Albanija će definitivno stati uz Kosovo. Nema sumnje da je Albanija stajala, stoji i stajaće uz Kosovo u svakom slučaju, čak i ako, ne daj Bože, stvari dođu dotle da se više ne priča, već da se koristi oružje“, rekao je Rama za televiziju ATV.
On je istakao da je Albanija kao članica NATO ima poseban odnos sa tzv. Kosovom i da je „svaki napad na Kosovo napad na Albaniju“.

Kroz pravo lice licemera Rame progovara Zapad

Izjavom da bi Albanija oružjem branila tzv. Kosovo datom na Dan državnosti Srbije, Edi Rama je potvrdio da Albanija ima neprijateljski stav prema Srbiji, kaže za Sputnjik politički analitičar Dejan Vuk Stanković.
„Edi Rama na Dan državnosti Srbije provokativno i samozaljubljeno krijući se iza američkog oružja preti Srbiji. Edi Rama je sponzor nezavisnog Kosova i Edi Rama je licemer kada govori o 'Otvorenom Balkanu' i mogućnosti saradnje Srba i Albanaca po nekom evropskom modelu. Dakle, Edi Rama je pokazao svoje pravo lice, a kroz Edija Ramu i pomoću Edija Rame negde progovara i kolektivni politički Zapad. Jer kolektivni politički Zapad je još 1999. godine stao na stranu Albanaca kad je bombardovao Srbiju zbog navodnih humanitarnih razloga. A cilj je bio potpuno geopolitički, a to je da ovladaju ovim delom sveta što je više moguće, da instaliraju bazu Bondstil i potvrde svoju supremaciju u međunarodnim odnosima kroz nametanje nezavisnosti Kosova ne samo Srbiji, već čitavoj Evropi i regionu“, uveren je Stanković.

Uvreda Srbije koja neće naići na osudu

Profesor Univerziteta „Union Nikola Tesla“ dr Ratomir Antonović nije iznenađen Raminom izjavom jer je, ističe, poznato da Albanija podržava ceo projekat „nezavisnog Kosova“, kao što je i opšte poznato da između Albanije i Kosova i Metohije uopšte ne postoji granica.
„Mene lično ta izjava ne iznenađuje ali svakako je tačno da je momenat loš. Pogotovo ako uzmemo u obzir trenutno stanje na Kosovu i Metohiji i po pitanju bezbednosti naših državljana, i generalno svega ovoga što se dešava sa ukidanjem dinara i stvaranjem ozbiljnih i socijalnih i bezbednosnih problema. Ono što je najstrašnije je što takva izjava gospodina Rame neće doživeti nikakvu osudu iako bi morala da bude osuđena od strane međunarodne zajednice, po svim međunarodnim standardima.“
Izjava Edija Rame je svakako uvreda Srbije i njom Rama ugrožava teritorijalni integritet i suverenitet Srbije, što nam samo govori da mu se ne može verovati jer će uvek biti na strani Albanaca na Kosovu i Metohiji, dodaje Antonović.
„Rama ne može nikad da usvoji neke standarde u ponašanju u međunarodnim odnosima i to je jednostavno njegova hirovita narav. Ako ga posmatrate, on ima, s jedne strane bog zna kako dobar odnos sa našom državom i predsednikom, a opet, sa druge strane daje takve izjave. Nije ovo prva takva izjava, setite se šta je on izjavljivao i na koji način je podržavao nezavisnost Kosova i na koji način je uticao da se praktično politika prema srpskom narodu sprovodi kako se sprovodila i nažalost kako se i danas sprovodi“, zaključio je Antonović.
Pogledajte i:
Premijer Albanije Edi Rama - Sputnik Srbija, 1920, 15.02.2024
SRBIJA
Rama: Albanija bi stala uz tzv. Kosovo ako dođe do upotrebe oružja
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala