- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

„Pretnja po bezbednost“: Bajden naložio da se stupi u kontakt sa Rusijom

© AP Photo / Stephanie ScarbroughAmerički predsednik Džozef Bajden
Američki predsednik Džozef Bajden - Sputnik Srbija, 1920, 15.02.2024
Pratite nas
Bela kuća tvrdi da se „pretnja po nacionalnu bezbednost“, na koju je upozoren Kongres, odnosi na „protivsatelitsko oružje“ koje navodno pravi Rusija. Zbog toga je američki predsednik Džozef Bajden naložio administraciji da stupi u direktan kontakt sa Moskvom.

„Mogu da potvrdim da se to tiče protivsatelitskih sistema koje pravi Rusija. Nema neposredne pretnje po bilo čiju bezbednost. Ne govorimo o oružju koje se koristi protiv ljudi ili za fizička razaranja na zemlji“, rekao je koordinator za strateške komunikacije u Savetu za nacionalnu bezbednost Bele kuće Džon Kirbi.

Kako je dodao, predsednik SAD Džozef Bajden naložio je američkoj administraciji da stupi u direktan dijalog sa Rusijom zbog protivsatelitskog oružja.
„Bajden je naložio da se preduzme niz početnih koraka, uključujući redovne brifinge za Kongres, direktnu diplomatsku saradnju sa Rusijom, sa našim saveznicima i partnerima, kao i sa svim drugim zemljama u svetu na čiju sferu interesa to utiče“, rekao je Kirbi.
Američki Kongres će 15. februara održati zatvoreni brifing o „ozbiljnoj pretnji nacionalnoj bezbednosti“. Televizijski kanal „Ej-Bi-Si“ je ranije, pozivajući se na izvore, javio da se radi govori o planovima Rusije da postavi nuklearno oružje u svemir. Portparol Kremlja Dmitrij Peskov saopštio je kasnije da takve vesti u zapadnim medijima predstavljaju još jednu smicalicu Bele kuće.
Moskovski Kremlj - Sputnik Srbija, 1920, 15.02.2024
RUSIJA
Kremlj: Objave američkih medija o planovima Rusije da postavi oružje u svemir ─ smicalice Bele kuće
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala