- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Otkud milioni u „ludoj šumi“

© AFP 2023 / KURT DESPLENTERIgor Tijago
Igor Tijago - Sputnik Srbija, 1920, 15.02.2024
Pratite nas
Brazilac Igor Tijago novi je fudbaler Brentforda, u koji stiže za sumu od oko 37 miliona evra uključujući i bonuse. Ništa tu ne bi bilo čudno da ne pevaju u „ludoj šumi“ zbog miliona koji će se sliti na klupski račun. A o čemu se zapravo radi? Ludogorec je prilikom prodaje snažnog Brazilca Brižu dogovorio 12,5 odsto od narednog transfera.
Usledile su fantastične partije 22-godišnjeg Igora Tijaga koji je drugi na listi najboljih strelaca Župiler lige sa 16 pogodaka iz 24 meča. Ispred njega je samo Kevin Denke „devetka“ Serkl Briža sa 19 golova.
Tijago je u Ludogorec stigao iz Kruzeira za „siću“ 2022. godine, odnosno 700 hiljada evra koliko je iznosio transfer. Posle nešto manje od dve godine u „ludoj šumi“ pevaju i trljaju ruke jer će inkasirati milione, oko 4,6 miliona evra.
Prodaja Klub Brižu za 7,5 miliona evra koliko je iznosilo obeštećenje imala je sa sobom klauzulu od 12,5 odsto koja će vrlo brzo doneti milione Ludogorecu.
„Vrlo sam srećan što smo se pokazali kao aktivan klub, velike pohvale vlasniku Metjuu Benamu, direktoru Filu Džajlsu i tehničkom direktori Liju Daksu za veliki trud koji su uložili. Doveli smo ključnog igrača za bitnu poziciju. Tijago je veoma interesantan napadač koji se uklapa u naš tim. Naporno radi i vrši visok i jak presing. Fizički je izuzetno snažan i odličan je pred golom. Takođe odlično sarađuje sa ostalim igračima“, izjavio je menadžer „stršljenova“ Tomas Frenk.
Jasno je da dolazak Igora Tijaga na Ostrvo znači na pripremu Brentforda za „život posle“ prve zvezde Ajvana Tonija, koji će na kraju sezone sasvim sigurno promeniti klub.
Nemanja Radonjić - Sputnik Srbija, 1920, 15.02.2024
SPORT
„Bikovi“ se zbog Hrvata odrekli Srbina uz poruku: „Mentalno je limitiran“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala