- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Avdija postigao rekord karijere – nestvarna partija sina Zvezdine legende

© AP Photo / Matthew HintonDeni Avdija
Deni Avdija - Sputnik Srbija, 1920, 15.02.2024
Pratite nas
Deni Avdija, reprezentativac Izraela i sin nekadašnjeg košarkaša Crvene zvezde Zufera Avdije, odigrao je spektakularnu utakmicu u kojoj je ubacio čak 43 poena za Vašington protiv Nju Orleansa. Vizardsi su na kraju poraženi rezultatom 133:126, ali Denijev dabl-dabl nije ostao u senci.
Od 2020. godine Deni Avdija nosi dres Vašingtona, međutim čak tri godine čekao je da dobije pravu zapaženiju ulogu. Ove sezone, konačno je dobio svoje mesto i konstantno ga opravdava.
Odličan je izraelski reprezentativac u poslednjih nekoliko utakmica, ali protiv Nju Orleansa imao je najbolji učinak u karijeri.
Avdija je na parketu proveo 40 minuta i za to vreme upisao je 43 poena, 15 skokova i tri asistencije. Šutirao je 7/14 za dva poena, još bolje za tri 6/10, dok je sa linije penala imao 11/13.
Međutim ni tako fantastična partija, posebno sekvenca u trećoj deonici u kojoj je dao 20 poena, nije pomogla Vašingtonu kojem nije bio dovoljan jedan raspoloženi igrač.
Sa Avdijom na parketu Vizardsi su imali plus 14, ali u momentima kada je odmarao sve je bilo prosuto.
„Sav naporan rad, momenti kada sam bio slomljen ili kada mi nije išlo. Toliko puta se dešavalo, ali izdržao sam. Radio sam, bio strpljiv. Prošao sam kroz mnogo toga. Za mene je ovo tek početak“ rekao je Avdija nakon partije karijere.
Kada se pogleda statistika u polsednja četiri meča, Avdija ima prosek od 28,5 poena.
Talentovani košarkaš rodio se i odrastao u Izraelu, a njegov otac Zufer jednom prilikom je otkrio da je želeo da mu sin igra za Srbiju. Kada je 2020. godine stigao u NBA ligu Deni je prilikom potpisivanja ugovora sa sobom nosio i srpsku i izraelsku zastavu.
Darko Rajaković - Sputnik Srbija, 1920, 15.02.2024
SPORT
Rajaković govorio pred Srbima: „I jedna mala doza začina koja se zove inat...“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala