- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Brza pruga će povezati Moskvu sa Belorusijom i Crnim morem

© Sputnik / Alexey Kudenko / Uđi u bazu fotografijaRusija, brzi voz
Rusija, brzi voz - Sputnik Srbija, 1920, 15.02.2024
Pratite nas
Izgradnja brze pruge do beloruske prestonice Minska i ruskog odmarališta Adler na Crnom moru u potpunosti je izvodljiva i realna, izjavio je ruski lider Vladimir Putin.
„Organizacija takvog saobraćaja u pravcu Rjazanja, Kazanja, Jekaterinburga, Adlera, kao i glavnog grada Belorusije, Minska, u budućnosti je sasvim prirodna i potpuno izvodljiva. Što se tiče Minska, sa predsednikom Belorusije smo razgovarali o tom pitanju i on to podržava“, rekao je Putin na sastanku o razvoju brzog železničkog saobraćaja.
Kako je istakao, izgradnja brze pruge između Moskve i Sankt Peterburga samo je početak. Međutim, taj projekat treba detaljno razraditi sa regionima kroz koje će put prolaziti.
Putin je takođe zatražio da se iznesu predlozi o izvorima finansiranja te pruge, da se naznače rokovi i faze radova i da se analiziraju svi mogući rizici.
Predsednik je dodao da će u Rusiji, na ovaj ili onaj način, biti neophodno da se razvijaju brze železnice i da će za to biti potrebno više od pola biliona rubalja.
„Zato to, o čemu mi pričamo, nisu neke igračke i puste želje. Ipak će biti potreban razvoj tog dela ruskih železnica. Treba pristupiti tome kvalitetno i osigurati da taj kompleksan posao bude organizovan na najoptimalniji način“, istakao je Putin.
Takođe je kazao da je moguće da se uspostavi proizvodnja brzih vozova u pogonima „Uralskih lokomotiva“.
Pogledajte još:
Voz podzemne železnice — ilustracija - Sputnik Srbija, 1920, 06.11.2023
RUSIJA
Rusija gradi novu železnicu do Krima
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala