- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Putin potpisao zakon o konfiskaciji imovine za širenje lažnih vesti o vojsci

© Sputnik / Grigory Sysoev / Uđi u bazu fotografijaPredsednik Rusije Vladimir Putin
Predsednik Rusije Vladimir Putin - Sputnik Srbija, 1920, 14.02.2024
Pratite nas
Predsednik Rusije Vladimir Putin potpisao je savezni zakon o konfiskaciji imovine za širenje lažnih vesti o vojsci, odgovarajući dokument postavljen je na zvaničnom sajtu za pravne dokumente.
U obrazloženju je navedeno da dokument uvodi mehanizam za oduzimanje novca, dragocenosti i druge imovine za širenje lažnih vesti i diskreditaciju ruske vojske, kao i ako se ta imovina koristi za finansiranje zločina i bilo koje druge aktivnosti usmerene protiv državne bezbednosti.
Kako je prošle nedelje izjavio prvi zamenik predsedavajućeg ustavnog odbora Saveta Federacije Rusije Vladimir Poletajev, aktuelni sistem se ne menja, institucija konfiskovanja, kao i ranije, nije kazna, već mera krivičnog prava. On je precizirao da ova mera treba da spreči dalje vršenje krivičnog dela ili da bude „preventivna“.
Državna duma usvojila je predlog zakona 31. januara, a Savet Federacije ga je usvojio 7. februara. Kako je naglašeno, reč je o oduzimanju upravo one imovine ili novca koji je stečen kriminalnim putem i koristi se za finansiranje nezakonitih radnji. Obe ove okolnosti će morati da se dokažu.
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala