- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Prva reakcija Putina nakon intervjua veka: Dobro je što na Zapadu gledaju i slušaju šta govorim

© AP Photo / Gavriil GrigorovTaker Karlson i Vladimir Putin
Taker Karlson i Vladimir Putin - Sputnik Srbija, 1920, 14.02.2024
Pratite nas
Predsednik Rusije Vladimir Putin prokomentarisao je reakcije na intervju koji je dao američkom novinaru Takeru Karlsonu, rekavši da je „dobro što na Zapadu gledaju i slušaju šta on govori“.
Po rečima Putina, Karlson je „opasan čovek“ jer je tokom intervjua izabrao taktiku strpljivog slušaoca.

„Iskreno govoreći, mislio sam da će se on ponašati agresivno i da će postavljati oštra pitanja. Ne samo da sam bio spreman na to – ja sam to i želeo, jer bi mi to dalo priliku da oštro i odgovorim. Ali on je izabrao drugačiju taktiku. Nekoliko puta je pokušao da me prekine, ali se ipak, što je iznenađujuće za jednog zapadnog novinara, pokazao strpljiv, saslušao je moje duge dijaloge, posebno one vezane za istoriju i nije mi davao povoda da uradim ono na šta sam bio spreman“, rekao je ruski lider u intervjuu novinaru Pavlu Zarubinu.

Kako je dodao, upravo zbog toga nije u potpunosti uživao u intervjuu sa Karlsonom, ali je novinar striktno sledio svoj plan i sproveo ga.
Takođe je otkrio da je nakon intervjua, kada su se isključile kamere sa Karlsonom razgovarao o demonizaciji Rusije.

Karlson je znao u šta se upušta

Govoreći o pretnji hapšenjem Karlsonu, Putin je rekao da bi to bilo tužno, ali da je novinar znao u šta se upušta.
On je podsetio da je u današnjoj Americi sve moguće, te i da je Džulijan Asanž u zatvoru i „gotovo niko ga se ne seća, osim njegove porodice“.

„To su odlike društvene svesti. Tema padne u zaborav i to je to. Ali, istina, Asanža su bar optuživali za to da je odao neke državne tajne. Karlsonu je to teško prikačiti jer se on uopšte nije doticao nikakvih tajni. Ipak, teoretski je, verovatno, sve moguće u današnjoj Americi“, zaključio je ruski predsednik.

Po rečima ruskog lidera, sa Zapadom se danas ne može voditi direktni dijalog i ruska strana je zahvalna Karlsonu za posredovanje.
„Ako danas iz nekog razloga, povezanog sa njima, ne uspevamo da vodimo direktan dijalog, onda bi trebalo da budemo zahvalni gospodinu Karlsonu za to što možemo to da uradimo preko njega kao posrednika“, konstatovao je ruski lider.
Putin je naglasio da o tome koliko je intervju bio sadržajan treba da sude čitaoci i gledaoci, a ne on.
Pogledajte još:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala