- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Prvi put za 150 godina: Predstavnički dom SAD opozvao člana kabineta američkog predsednika

© AP Photo / J. Scott ApplewhiteAlehandro Majorkas član administracije američkog predsednika Džozefa Bajdena
Alehandro Majorkas član administracije američkog predsednika Džozefa Bajdena  - Sputnik Srbija, 1920, 14.02.2024
Pratite nas
Predstavnički dom SAD, u kojem većinu imaju republikanci, opozvao je Alehandra Majorkasa, člana administracije američkog predsednika Džozefa Bajdena za imigraciju i sekretara za unutrašnju bezbednost.
Članovi Republikanske partije su optužili Majorkasa da nije primenjivao američke imigracione zakone koji zahtevaju pritvaranje ilegalnih migranata na granici, što ga, kako tvrde, čini odgovornim za rekordan priliv migranata na američko-meksičkoj granici protekle godine, javljaju američki mediji.
Ovo je prvi put u poslednjik skoro 150 godina da je sekretar predsedničkog kabineta opozvan, navodi Si-En-En.
"Istorija neće biti blaga prema republikancima u Predstavničkom domu zbog njihovog očiglednog čina neustavne stranačke ostrašćenosti kojim se časni javni službenik napada zarad bezvrednih političkih igara", saopštio je Bajden.
Posle opoziva Majorkasa, u Senatu bi trebalo da bude održano suđenje, ali se očekuje da će on biti oslobođen optužbi, budući da demokrate tamo imaju većinu
Podsetimo, u decembru granici sa Meksikom uhapšeno rekordnih 10.000 migranata.
Republikanci su istovremeno odbacili predlog u Senatu kojim je bilo predviđeno uvođenje najstrože kontrole na južnoj granici u poslednjih nekoliko godina, nakon što je bivši predsednik Donald Tramp rekao da je taj plan previše blag.
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala