- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Lavrov: Za sada se ne vide opcije za rešavanje ukrajinskog pitanja

© BelTA / Uđi u bazu fotografijaRusko-ukrajinski pregovori
Rusko-ukrajinski pregovori - Sputnik Srbija, 1920, 14.02.2024
Pratite nas
Rusija je spremna za političko i diplomatsko rešenje sukoba u Ukrajini, ali s obzirom na činjenicu da zapadne zemlje ne žele da uzimaju u obzir interese Moskve i realnosti na terenu, opcije za dogovor za sada se ne vide, izjavio je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov.
„Kako je u intervjuu Takeru Karlsonu naglasio predsednik (Vladimir Putin), mi ostajemo otvoreni za političko i diplomatsko rešenje zasnovano na uzimanju u obzir naših legitimnih interesa, na osnovu uzimanja u obzir stvarnosti koja se razvila tokom mnogo godina i koja je dovela do sadašnje situacije“, rekao je Lavrov, govoreći u Državnoj dumi Rusije.

„Međutim, u nedostatku ozbiljnih predloga onih koji su nam objavili rat i s obzirom na njihovu nespremnost da ne uzimaju u obzir ni naše interese, ni o realnosti na terenu, za sada nije moguće razgovarati za pregovaračkim stolom. Takve opcije se ne vide“, ocenio je Lavrov.

Prema njegovim rečima, Zapad, posmatrajući uspehe Rusije u zoni specijalne vojne operacije, počinje manje da priča o sopstvenoj pobedi, a više o tome kako „ne dozvoliti Putinu da pobedi“.
„Vašington i njegovi saveznici ne odustaju od snova da nam nanesu strateški poraz. Međutim, u poslednje vreme, videvši uspešna dejstva ruske vojske na ukrajinskom ratištu, Zapad više ne govori o svojoj pobedi, već o tome kako da spreči Putina da pobedi“, rekao je Lavrov.
On je naglasio da će bezbednost Rusije, uključujući i nove regione, biti pouzdano osigurana, a ciljevi specijalne operacije u datom kontekstu biti ostvareni.
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala